Српски националисти

Урош Кршић: Бриселски споразум је издаја

Uros Krsic

„Докле год се народ не буде опаметио, и престане да слепо верује предизборним обећањима оних који одмах по уласку у Народну скупштину забораве не само шта говоре у кампањи, већ забораве и на државу, на порекло, на достојанство, све због проклетог новца страних инвеститора, овде никад неће бити боље.“ рекао је у разговору за наш блог, председник савета за омладину и спорт СРС Вождовац, студент права Урош Кршић.

1. Како оцењујете покушаје реформе правосуђа од стране ове и предходне власти?

И претходна и ова власт у свом антисрпском деловању немају превише разлике. Оно што је започела влада на чијем челу су били људи из демократске странке то је још енергичније наставила актуелна влада на челу са људима из напредне странке. Од оног трагичног 5. октобра и класичног државног удара ствари се нису промениле на боље ни у једном сегменту друштва. Тако је и са правосуђем. Такозвана реформа није ништа друго него избацивање из система правосуђа сваког оног ко неће поштовати правила која диктира како стари тако и нови режим. Иако под маском ткзв независног судства спроводе лажне реформе, мислим да је данас сваком грађанину јасно да су то само празна обећања.

Позивам актуелни режим да почне од себе. Нека прво ухапсе све оне који крше Устав и низ Закона, а таквих је најмање половина у свакој странци која чини актуелну владу. Приликом ткзв реформе стотине људи је остало без посла јер су означени или као `технолошки вишак` или као недовољно стручни за посао који обављају. У позадини свега стоји интерес актуелне владе да лакше контролише и санкционише све оне који би представљали било какву опасност по њу. Уместо стручних, нестраначких људи, посао у систему правосуђа добија онај који се покаже као стручан да испуњава сваку наредбу коју добија од актуелне власти. Такође, новоизабране судије, тужиоци и остали државни службеници некако случајно буду управо они са чланском картом напредне, социјалистичке или раније демократске странке. Целокупно правосуђе требало би да пружа јак ослонац и заштиту сваком грађанину уколико дође до повреде његових права. Међутим, ретко ко би данас могао да каже да је задовољан како се државне институције,а пре свега правосудне институције опходе према њему као обичном грађанину. Иако према Уставу и Закону невиним се сматра свако док се супротно не докаже, често се, већ унапред путем медија, проглашавају кривим ,они који нису послушни напредној странци.

Ткзв реформа такође служи даљем уливању страха обичном народу. Налазимо се у ситуацији сличној као у време најтеже комунистичке диктатуре, где су људи затварани само због друкчијег мишљења. Данас сви живимо у страху да не добијемо некакву оптужницу, јер онда је само питање времена када ће доказати да смо криви. Обичан грађанин у спору са државом, може само да се нада да не добије велику казну, јер победу готово сигурно неће дочекати.

2. Српска радикална странке је још прошле године поднела захтев за оцену уставности бриселског споразума уставном суду. Зашто још увек нема пресуде? Да ли по вама приликом изгласавања бриселског споразума прекршен устав?

Апсолутно. Не да је прекршен Устав, већ је у питању класична издаја и јавно признање независности дела српске територије. Пазите, тај споразум се зове `Споразум о принципима нормализације односа Београда и Приштине` , а то у ставри значи однос између Србије и неке измишљене државе `Косово` . Ако на то не гледамо као фактичко признање независности дела српске територије, зашто онда такви споразуми се буду постигнути између ,рецимо, градоначелника Крагујевца и Суботице, Ниша и Ваљева ? Бриселски споразум потписали су Ивица Дачић као премијер једне земље и Хашим Тачи ? Ко је Хашим Тачи ? Терориста и ткзв председник владе ткзв државе Косово. Одмах је јасно да је потписивање овог споразума уствари први међудржавни акт, акт између Србије и независног Косова.

Ова јадна влада је признала независност Косова. У Уставу Републике Србије јасно пише да су Косово и Метохија саставни делови Србије. Овим чином, потписом човека кога је народ изабрао за премијера, директно је прекршен Устав. Српска радикална странка, као једина странака која предњачи у патриотизму, вероватно никад неће дочекати пресуду по питању оцене уставности овог споразума. Зашто ? Управо сам то изложио као одговор на прво питање. Зато што у правосуђу раде слуге оних који су споразум и потписали. И докле год се народ не буде опаметио, и престане да слепо верује предизборним обећањима оних који одмах по уласку у Народну скупштину забораве не само шта говоре у кампањи, већ забораве и на државу, на порекло, на достојанство, све због проклетог новца страних инвеститора, овде никад неће бити боље.

Ми смо ту да се боримо, али налазимо се у невероватном мраку, притискани са свих страна. Позивам људе, пре свега малде, да збијају редове око Српске радикалне странке, да узму учешћа у политици-савесном друштвеном деловању које за циљ има опште добро. Јер само они који су још неискварени, непоткупљиви и часни, а таквих је већина у Србији, могу да спасу ову земљу.

3. Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ запањује правнике широм света својом борбом против хашког трибунала. Колико је за младог студента права инспиративан његов пример?

Професор Универзитета и доктор Војислав Шешељ својим борбом директно се винуо у вечну славу. Нема тог ко би данас, када смо загазили у 12. годину његовог ропства, могао да каже Шешељ је крив. И они који га воле и они који га не воле, за њега кажу `Свака част` ! Међутим то говоре тајно, поверљиво, шапатом. Страх. Страх да се чује његово име. Страх да не буду кажњени јер говоре његово име. Име Војислав Шешељ данас представља ноћну мору ових потурица на власти. Оно што је Карађорђе био за Турке, данас је то Војислав Шешељ. А плаше га се сви. Зашто ? Његовим евентуалним повратком настао би хаос у земљи. Огроман број људи стао би уз њега.И сви они који сада уживају у својим незаслужено велики платама, позицијама и функцијама биће процесуирани. Војсилав Шешељ такође, представља сомбол борбе за слободу. За слободу не смао Срба, и српских територија већ свих оних који не желе сарадњу са `милосрдним` НАТО паком или са терористичком владом САД-а. Војислав Шешељ је 12 година у притвору. То је скандал.

То је једини случај где неко 12 година проведе иза решетака под предпоставком да је крив. Пазите, разлика је управо између притвора и затвора. Када сте у затвору, значи да сте осуђени, да је доказано да сте криви. Притвор је нешто друго. Док сте у притвору процес се против вас води и даље, нема пресуде, није ништа доказано. 12 година седети иза решетака без пресуде ! То је срамота сваког правника, сваког професора сваког правног факултета. Срамота, јер скоро нико изузев пар појединаца не стаје у одбрану Војислава Шешеља. Тај скандал, та срамота, то ругло правде, о томе треба говорити што гласније, што енергичније у свакој ситуацији када је то потребно. Јер тај квази суд треба да буде осуђен од стране обичног народа, широм света ! Као студент четврте године Правног факултета Универзитета у Београду, не пропуштам прилику да на сваком месту, у свако време, на предавањима, вежбама, у оквиру било каквог јавног наступа на факултету поменем срамоту која се наноси једном човеку, доктору и професору Војиславу Шешељу.

Нема потребе да говорим о томе колико је инспиративан случај господина Шешеља. Када неко ко је завршио факултет за 2 године и 8 месеци, 12 година чека пресуду, а неко ко је купио диплому, постао академски грађанин за 2 дана, постане председник једне државе, онда је јасно у каквом систему живимо. Војислав Шешељ је име које ће се памтити !

4. марта 2014. | СРС @ 13.06 | 1 коментар | Вести

1 коментар »

U čitavoj Australiji i Kanadi nijedno biračko mesto
I. Kranjčević | 04. 03. 2014. – 16:00h | Komentara: 3 .
Beograd – Srpski državljani koji žive u Kanadi i Australiji, ukoliko žele da iskoriste svoje glasačko pravo na predstojećim izborima, moraće to da učine u Srbiji, jer zbog nedovoljnog broja prijavljenih glasača, u ovim državama neće ni biti otvorena biračka mesta.

Na parlamentarnim izborima, zakazanim za 16. mart, svoje pravo da glasaju iskoristiće 6.808 naših sunarodnika u dijaspori, na 35 biračkih mesta, u 20 država.

– Republička izborna komisija je 23. februara donela rešenje o određivanju biračkih mesta u inostranstvu, za glasanje na izborima raspisanim za 16. mart. Zbog nedovoljnog broja prijavljenih birača, odnosno, zbog neispunjavanja zakonskog minimuma prijava, pojedina biračka mesta neće biti otvarana – objašnjavaju u RIK-u.

Glasači koji su se prijavili za glasanje na glasačkom mestu koje nije otvoreno biće automatski vraćeni na birački spisak opštine u Republici Srbiji u kojoj imaju prijavljeno prebivalište, pa će tako moći da ostvare svoje biračko pravo.

Evo clanak prenet iz blica ogromna predizborna kradja(o cemu sam vas pre neki dan obavestio) jer ja ovde u provinciji kvebek znam nekih 100 Srba i svi bi glasali nazalost u tome smo brutalno spreceni.Kamo lepe srece da je ovo radio rezim G.Slobodana Milosevica Srbija bi bila na svojim nogama a ne u dubokoj kanalizaciji sa marionetskom vlascu

#1 | 4. марта 2014. | Dejan

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

10 гостију прегледа сајт