Српски националисти

У Паризу плакати „LIBEREZ VOJISLAV SESEL“ -ослободите Војислава Шешеља.

Naslovna

У јучершањим акцијама више француских политичких организација у престоници државе излепљани су плакати са поруком Liberez Vojislav Sesel- ослободите Војислава Шешеља. Поред тe пароле на плакатима стоји и Stop a la dictature Américaine, у преводу стоп Америчкој диктатури.

Питање оптужби за говор мржње је тема која се користи против националиста широм европских држава. Случај Војислава Шешеља као најпознатијег политичког затвореника Европе је постао упркос медијској блокади, познат међу патриотских организација широм Европског континента.

druga slika

Француска је последњих година под великим тензијама због противзаконитог уласка у земљу огромног броја имиграната. Уочљиво је да се оваква клима већ дуже време користи од стране власти које пропагирају Eвропску унију. Политички ставови који се односе на решавање оваквих проблема, подводе под оптужбе да се ради о говору мрзње“. Познати су случајеви судског кажњавања тадашњег председника Националног фронта Жан-Мари ле Пена, као и процес против његове ћерке Марин, док је тешко утврдити укупан број оваквих случајева на нивоу Европе због мањка публицитета.

Хапшења и судски процеси против националиста су већ дуже време постали пракса у оквирима ЕУ, међутим ова акција показује прве облике подршке између националиста европских земаља када је у питању репресија која као инструмент користи такозвани говор мржње (који се у складу са жељама одређеног режима путем правосућа тумачи на разне начине)

treca slika

Мећусобна подршка има потенцијал разбијања медијске блокаде о случајевима политичких затвореника на интеранционалном нивоу, а такође и у оквирима појединачних држава где медији избегавају да обавесте јавност о оваквим случајима.

Драган Пилиповић

17. фебруара 2014. | СРС @ 17.37 | 2 Comments | Вести

2 Comments »

Divno to su pravi Francuzi.A jos divnije je danasnja vest iz Pariza
da je kurvin sin koji nas je bombardovao Jacques Chirac hospitalizovan.
Monsieur Chirac zelim vam srecu ….limen sanduk i veliku svecu!!!

#1 | 18. фебруара 2014. | Dejan

Divan clanak o ovim hrabrim Francuzima u telegrafu, ta organizacija se
zove;unité continentale.
Nazalost na googleu nisam mogao nista da nadjem o njima,pa ko mozete njihov sajt molim vas lepo da objavite,i racunajte na mene ako treba
za prevod sa i na Francuski -zivijm u francuskom delu canade.

SLOBODA ZA G.DR.VOJISLAVA SESELJA ON JE JEDINA NADA SRBIMA

#2 | 19. фебруара 2014. | Dejan

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

8 гостију прегледа сајт