Српски националисти

Заветници: Злоупотребе на локалним изборима на Вождовцу

Локални избори за општину Вождовац расписани су за 15. децембар 2013. године. Српски сабор Заветници наступа у коалицији са покретом Двери и Сабором српског јединства, уз подршку удружења Српска Крајина, Покрета ветерана Србије, Слободне Србије, Покрета за Србију и других…

Нешто више од десет дана остало је до проглашавања изборне тишине, а ниједна од кандидованих листа, изузев Српске напредне странке, још увек нема изборни број!

Коалиција у којој је Српски сабор Заветници уредно је предала довољан број потписа подршке кандидатури за општинске одборнике и према редоследу уручивања добила редни број 9. Само 24 сата до истицања рока, изборна листа под редним бројем 2. „Не волим политичаре“, неочекивано је одустала од своје кандидатуре, повукла своју изборну листу и јавно пружила подршку Демократској странци на предстојећим вождовачким изборима. Иза поменуте групе грађана стоји удружење „Грађанска иницијатива“, Горана Мандића.

Иако је законски рок за закључивање изборних листа истекао, општинска комисија још увек није донела одлуку да ли ће свим осталима изборним листама бити додељен по један редни број мање, што би нарушило регуларност избора, јер су сви учесници већ промовисали свој рекламни материјал са изборним бројевима. Овакве неизвесности лишена је једино Српска напредна странка, чија листа носи редни број 1, што отвара оправдану сумњу да је по среди оркестрирана и унапред планирана заједничка подвала Демократске странке и напредњака, у циљу да се свим осталим листама на вождовачким изборима нанесе ненадокнадива штета и онемогући равноправно учестовање.

Занимљиво је и то да је Демократска странка пред само истицање законски предвиђеног рока предала своју листу кандидата за општинске одборнике, али је изборна комисија одбацила као нерегуларну, уз захтев да се у року од 48 сати уклоне све неправилности, пре свега због великог броја фалсификованих потписа грађана Вождовца.

Овакве злоупотребе, подвале и манипулације резултат су великог значаја вождовачких општинских избора, који представљају увертиру за градске изборе и сасвим сигурно осликавају ставове бирача читаве Србије.

До коначне одлуке општинске изборне комисије, без обзира да ли ће Српски сабор Заветници на предстојећим локалним изборима наступити под редним бројем 8 или 9, уверени смо да ће грађани Вождовца препознати и разликовати оне који су разграбили и опустошили општинску имовину, од оних који ће уз поверење бирача, заједничком снагом, радити на обнови бољег, лепшег, поноснијег и достојанственијег Вождовца.

Грађани Вождовца неће гласати за број, већ за људе, идеје и дела!

Извор: Српски сабор Заветници

3. децембра 2013. | Редакција @ 08.37 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

10 гостију прегледа сајт