Српски националисти

Срби са КиМ биће замењени за датум

Функционер Српске радикалне странке (СРС) Немања Шаровић који борави на Косову и Метохији критиковао је начин на који делегација Србије води преговоре у Бриселу наводећи да су ти преговори и постигнути споразуми на штету Срба са Косова и Метохије.

Nemanja_Šarović

“Највећи је проблем то што државно руководство Републике Србије вас који овде живите више не називају српским народом. Ви сте преко ноћи претворени у некакву српску заједницу, другим речима у националну мањину а институције Републике Србије, које су формиране у складу са Уставом и законима Републике Србије се називају паралелним институцијама”, рекао је Шаровић.

Он наводи да је Србија дошла до момента да преговара о “српској националној мањини унутар независног Косова” и да зато нико не може да каже да су то успешни преговори.

Шаровић је најавио да ће на годишњицу НАТО бомбардовања 24-ог марта СРС организовати у Косовској Митровици велики народни скуп.

“Ми тим скупом желимо да покажемо отпор, иако све политичке странке које су данас у Скупштини Србије желе да воде нашу земљу ка ЕУ без обзира што већина грађана то не жели. СРС ће предводити отпор грађана Србије и Срба са Косова и Метохије. С друге стране желимо да сами Срби са Косова и Метохије кажу властима у Београду да ли се слажу са резултатима ових преговора, да ли желе мирно да се утопе у независну косовску државу или желе да и даље Србија буде једина држава у којој ће живети”, истакао је функционер СРС-а Немања Шаровић.

Делегација Српске радиклане странке посету Косову и Метохији започела је обиласком севера Косова. Данас су на централном Косову а сутра ће посетити и Косовско Поморавље.

14. марта 2013. | СРС @ 01.16 | Leave a comment | Анализе

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

4 гостију прегледа сајт