Српски националисти

Протестом против НАТО убица одајмо почаст српским ваздухопловцима

Најоштрије осуђујемо одлуку Министарства одбране да не ускрати гостопримство НАТО авионима и пилотима на аеромитингу „Батајница 2012″ који се одржава 2. септембра поводом сто година српског ратног ваздухопловства. И поред захтева новом министру Александру Вучићу да повуче позив за учешће на аеромитингу који је НАТО убицама упутио бивши министар Шутановац – то се није догодило.

Позивамо грађане да у што већем броју дођу на аеромитинг „Батајница 2012″ и на миран и достојанствен начин искажу незадовољство учешћем НАТО убица на овом великом јубилеју за српску војску. Покажимо злочинцима да нису добродошли у Србији, не дозвилимо да се осећају пријатно у Батајници – граду у коме су 1999. године убијали српску децу и на ареодрому који су тада сравнили са земљом.

Подсећамо да су током НАТО агресије 1999. године убијени српски пилоти потпуковник Живота Ђурић (оборен од 25. марта 1999. године изнад Косова и Метохије), мајор Зоран Радосављевић (оборен 26. марта изнад Лознице), пуковник Миленко Павловић (оборен 4. маја изнад Ваљева) и генерал мајор Љубиша Величковић (погинуо приликом бомбардовања ракетне станице у Панчеву 1. јуна 1999. године).  Осим пилота гинули су и повређивани и други припадници српског војног ваздухопловства. Недопустиво је да небом изнад Батајнице лете авиони и пилоти и  који су 17. априла 1999. године убили двогодишњу девојчицу Милицу Ракић која је постала симбол страдања српског народа током злочиначке агресије 1999. године.

Позивамо грађане Србије да се супротставе овом понижењу. Потрудимо се да се злочинци и њихови пријатељи не осећају пријатно у Батајници, али и потрудимо се да наш протест буде достојанствен како не би покварили прославу српског ратног ваздухоплоства. Пркосом НАТО убицама на самом аеромитингу на најбољи начин ћемо одати почаст нашим храбрим ваздухопловцима који већ сто година чувају небо Србије.

Аеромитинг се одржава на војном аеродрому Батајница у недељеу 2. септебра од 10 до 17 сати.

Упуство за долазак градским превозом

Српски народни покрет НАШИ
Српски сабор „Заветници“
Покрет „Канон“
Еколошки покрет Нови Сад
Форму Српски националисти
Независна асоцијација студената
ЖЕНЕС
Корак Србије
Уредништво сајта Српска Елита

30. августа 2012. | Редакција @ 10.56 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

18 гостију прегледа сајт