Српски националисти

Oдржан трећи „Церски марш“

У част обележавања Церске битке, јуче је око 200 учесника трећег „Церског марша“, у организацији Покрета младих „Церски вукови“, Равногорског покрета, Српског народног покрета 1389 и појединих странака, савладало 35 километара дугу маршуту од Шапца до знаменитог Текериша.

У овом подухвату, осим Шапчана, учествовали су и гости из неколико градова Србије и Републике Српске. Крајње одредиште марша био је историјски Текериш.

Редакција Сепски националисти

20. августа 2012. | Редакција @ 09.57 | 2 Comments | Вести

2 Comments »

Поштовани пријатељи,
ово је извештај какав су пренили локални и регионални медији у Мачванском округу. Исти такав текст постављен је и званичном сајту Нове Србије. Већ три године за редом Нова Србија Шабац, Двери Српске, Равногорски покрет и СНП 1389 организују ово ходочашће у славу наших предака. На youtube се налазе снимци са овог и оба претходна марша. Ми смо пре марша контактирали Покрет младих „Церски вукови“, али сем учешћа у самом маршу, они нису узели никакав део опрганизационог посла. Морате да схватите да је цео овај пројекат финансиран од стране ових организација ( Нова Србија Шабац, Двери Српске, Равногорски покрет и СНП 1389 ) и да ми као организациони одбор сносимо одговорност и према њима.
Срдачан поздрав,
Ђорђе Петровић,
члан Организационог одобра Церског марша

У част обележавања Церске битке, данас је око 200 учесника трећег „Церског марша“, у организацији Окружног одбора Нове Србије, Равногорског покрета, Српског народног покрета 1389 и покрета Двери, савладало 35 километара дугу маршуту од Шапца до знаменитог Текериша.
Учесници марша окупили су се нешто после 7 сати у порти Саборнoг храма Св. апостола Петра и Павла у Шапцу. После молитве коју су служили свештеници Епархије Шабачке, око 8 сати колона у којој се, по процени полиције налазило нешто преко 200 учесника, кренула је ка Церу.
Обраћајући се представницима медија, на првом одморишту у поцерском селу Варна, Божидар Катић, председник Окружног одбора Нове Србије захвалио се свим учесницима марша и „родољубима и патриотама из нашег града и околине, физичким и правним лицима, који су целокупну организацију омогућили својим прилозима.“
Колона је, певајући „Марш на Дрину“ стигла у Текериш нешто после 15 сати. После помена славним прецима, јунацима Церске битке, Божидар Катић председник Окружног одбора Нове Србије честитао је свим учесницима марша на њиховој снази у упорности. „Показали сте данас своје поштовање бесмртним делима наших предака и нашу веру да ова земља има будућност. Видели сте како су нас са поштовањем и надом коју смо им вратили поздрављали становници села кроз која смо прошли. Хвала вам на томе. Србија је вечна док су јој деца верна.“
У овом подухвату, осим Шапчана, учествовали су и гости из неколико градова Србије и Републике Српске.

#1 | 22. августа 2012. | Ђорђе Петровић

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

6 гостију прегледа сајт