Српски националисти

Парастос за жртве опсаде Смолуће, Потпећи и Тиње

Парастосом за 148 жртава четворомјесечне опсаде Смолуће, Потпећи и Тиње данас је у Бијељини обиљежено 20 година од херојског пробоја из потпуног непријатељског окружења у коме се налазило око 7 000 житеља овог подручја.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз је рекао да је пробој из опсаде једна од најхуманијих битака које је Војска Републике Српске у отаџбинском рату извојевала и најавио да ће овај датум бити уврштен у календар Владе о обиљежавању значајних догађаја.

Породице жртава и житељи Смолуће, Потпећи и Тиње, који након протјеривања са огњишта живе углавном у Бијељини и Брчком, позвали су власти Републике Српске да зауставе прогон над преживјелим Србима овог краја и подсјетили да судови у Федерацији подижу против њих оптужнице за ратне злочине.

На споменик жртвама Смолуће, Потпећи и Тиње у гробљу Пучиле вијенце су положили представници завичајних удружења, локалне заједнице, БОРС-а, и у име Владе Српске пензионисани генерал Милан Торбица, који је и савјетник у кабинету министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Петра Ђокића.

Извор: Срна

31. августа 2012. | Редакција @ 08.57 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

8 гостију прегледа сајт