Српски националисти

Oбраз: И после Тита – Жика!

Отачаствени покрет ОБРАЗ најоштрије осуђује захтев за стварање антисрбске „Републике Војводине“ и федерализовање Србије у виду некакве „Савезне Републике Србије“, који је изнет 1. априла на такозваној „Војвођанској конвенцији“ у Новом Саду!

Иако је дотични скуп одржан на Дан шале, поруке које су са њега послате нису нимало наивне. Док су се неки од учесника бавили измишљањем назива нове вештачке „нације“ – „Војводинци“, други су се дали на теоријско оправдање цепања Србије, повлачећи паралелу између Црне Горе, Косова и Војводине. Један од њих, некадашњи комунистички главешина Жика Берисављевић, отворено је запретио „заоштравањем и интернационализацијом војвођанског питања“ уколико се не оствари захтев да „Војводина и Србија буду два статусно равноправна ентитета“!?

Присуство представника Либерално-демократске партије и Савеза војвођанских Мађара показује да тзв. „Војвођанска конвенција“ није ни случајан нити маргиналан скуп окорелих титоиста, професионалних аутономаша и сваковрсних србомрзаца. Напротив, реч је о, на први поглед малом, али веома важном састојку у механизму постепеног, „меког“ удаљења Војводине од остатка Србије, са циљем њеног коначног отцепљења – управо онако како је то учињено са Црном Гором. И као што је Славко Перовић својевремено био претходница Ранка Кривокапића, а овај својим србомрзачким изјавама крчио пут сепаратизму Мила Ђукановића, тако и учесници „Војвођанске конвенције“ данас говоре оно што ће Ненад Чанак ускоро наметљиво захтевати, а Бојан Пајтић напослетку спровести у дело.

Отачаствени покрет ОБРАЗ указује да је једини пут за одбрану Србске Војводине – васпостављање србске националне Државе са Божијим благословом, која ће објединити све србске Завичаје и у којој ће сваки облик испољавања сепаратизма бити најстроже кажњен и онемогућен!

Извор: Образ

 

2. априла 2012. | Редакција @ 16.33 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

10 гостију прегледа сајт