Српски националисти

„Мени казна, а други шире мржњу“

Београд – Вођа покрета Образ Младен Обрадовић првостепеном пресудом Првог основног суда у Београду осуђен је на 10 месеци затвора. У разговору за „Вести“ вођа најпознатије националне организације у Србији каже да је такву казну и очекивао, али да се неће изненадити и ако Уставни суд Србије ускоро забрани рад Образа.

Образ је од оснивања трн у оку издајничком режиму зато што нисмо ничији, већ потпуно самостални. Под оваквим притисцима, како власти, тако и ЛГБТ група и западних политичара, морао сам да будем кажњен. Али, намера власти није била да казни мене, већ српску младеж, односно све оне који се противе идеји да држава даје милион и по евра за организацију „параде срама“, а при том не жели да плати 30.000 евра за лечење човека са троје деце , па та деца на крају остану сирочићи.

Али, Ви сте осуђени због ширења расне и друге дискриминације?

Осуђен сам због наводног говора мржње, али за ту исту државу наступ Ненада Чанка за скупштинском говорницом и реченица: „Узмимо мотке да уништимо фашистичку гамад“ није говор мржње. Није ни изјава Ненада Прокића, једног од оснивача ЛДП-а: „Увешћемо Србију у ЕУ, са или без Срба у њој“. Смешно.

Није смешно да Вас прогласе фашистом?

У оваквом систему, и са оваквим људима који ме оптужују, част ми је да ме називају националлистом, екстремистом или клерофашиста. Врло добро знам ко је Младен Обрадовић, али знам одлично и ко су људи из Образа. То су честити и нормални људи, светосавски националисти који изнад свега воле Господа Бога, православну веру и српски народ, али исто тако воле и све друге људе на земљи и имају поштовање према њима.

Постоји најава да би и Уставни суд Србије ускоро могао да забрани Образ?

Већ годинама власт покушава да нас обесхрабри и заустави у борби за духовну и државотворну обнову српства. Међутим, хапшења, затварања, судски поступци неће сломити зато што Срби одлично знају иза кога су Бог, правда и слобода.

А шта ако вас стварно забране. Прекидате рад?

Ма каква да буде одлука Уставног суда, Образ ће постојати. Свесни смо да је циљ режима у Београду идентичан циљевима власти у Сарајеву, Загребу или Приштини, а то је да до краја униште народ који је суштински био једини губитник у последњим ратовима на Балкану.

Хоћете ли у илегалу ако вас забране?

О том – потом. Закон даје могућност рада и нерегистрованим удружењима. Ми ћемо ту могућност сигурно искористити.

У Србији је увелико предизборна кампања. Хоћете ли некога подржати?

Сви они који мисле да се српство може спасти на предстојећим изборима и да је то једини пут нису у праву. Тек када се будемо као народ сложили око основних националних интереса, тада можемо и очекивати неки бољитак.

Многе чуди што и сами нисте изашли на изборе као странка?

Претходних месеци, заједно са још неколико националних организација покушали смо да створимо здрав национални фронт који би једини могао да буде противтежа евроатлантској политичкој опцији. Међутим, иако смо нудили конкретну сарадњу, није било слуха и та идеја остаје за нека будућа, „паметнија“ времена.

На „патриотским“ митинзима мало је људи. Зашто?

Три су разлога. Први је погрешна процена организатора да у оваквим медијским околностима могу да мотивишу више људи.Друго, потпуна медијска блокада. И, треће, најважније, мртвило српске духовне, политичке и националне елите. Они који би требало да предводе српски народ, а нису у посланичким клупама, и даље ћуте. Ту мислим и на неколико интелектуалце, али и САНУ.

Извор: Васељенска ТВ 

2. априла 2012. | Редакција @ 12.17 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

13 гостију прегледа сајт