Српски националисти

Мађарски фашисти манипулишу српским жртвама

Maђарски фашистички покрет „64 Жупаније“ који, упркос забрани, без проблема делује у Војводини у свом пропагандном филму „Наш пут“ представио је снимке Срба које су Немци 1941. године убили у Панчеву као снимке Мађара које су Срби убили у Војводини 1944. године. Снимци убијених Срба искришћени су на самом почетку филма (од 1.06 до 1.29)  како би се приказао наводни терор над Мађарском мањином у послератној Југославији.

Филм „Наш пут“ у кратким цртама представља циљеве мађарског фашистичког покрета и историјат организације, а снимци убијених Срба користе се како би се подигле међунационалне тензије на територији Војводине. Оригинални снимци су узети из документарца „Други светски рат у колору“ који је последњих година приказан на бројним светским каналима. На снимцима убијених Срба мађарски фашисти су склонили боју и смањили резолуцију, а снимак једног вешања је и замућен како се не би видели немачки војници који стоје у позадини док џелат Србину навлачи омчу на врат.

Најсрамније од свега је да се мађарски фашисти користе снимцима обешених и стрељаних Срба које су убили Немци на чијој страни су се Мађари и борили Другом светском рату. Читава манипулација је гора ако се зна да су Мађарски фашисти на територије Војводине убили на хиљаде Срба и других противника фашизма. Филм „Наш пут“ преведен је на више језика (за сваку земљу на чију територију претендује та организација) и постављен на сајту Јутјуб 2008. године.

СНП Наши подсећају да покрет 64 Жупаније неометано делује у више градова на северу Србије, да су њихови активисти умешани у нападе на националној и верској основи на Србе у Темерину а да та организација сваке године организује нацистичке журке и концерте у Ади, Сенти, Кањижи, Суботици и Темерину.

Погледајте видео на сајту СНП Наши

Информативна служба СНП Наши

3. априла 2012. | Редакција @ 20.21 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

10 гостију прегледа сајт