Српски националисти

Генерал тражи да се појави у ратној униформи


Заказан почетак изношења доказа оптужбе у процесу против бившег команданта Главног штаба војске Републике Српске, генерала Ратка Младића, за четвртак 29. марта. На прошлој статусној конференцији, одржаној крајем фебруара, потврђено је да ће суђење Младићу почети 14. маја ове године уводним речима тужиоца, а уколико то пожеле, постоји могућност да уводну реч одрже и адвокати одбране, па и сам оптужени.

Две недеље касније, тачније 29. маја, оптужба ће на седмој по реду конференцији, почети са извођењем доказног поступка, увођењем у судницу свог првог сведока.

Тужилаштво је најавило да ће саслушати 410 сведока, укључујући и 25 експерата, од којих ће се свега 150 појавити у судници, док ће исказе осталих тужилаштво предложити већу да их уврсти у спис предмета, у писаној форми. Према прелиминарним проценама, тужилаштву ће за главно испитивање сведока оптужбе бити потребно око 200 радних сати.

До 14. маја остаје још да видимо да ли је веће судије Алфонса Орија одобрило генералов захтев, да се у судници појави у ратној униформи и са генералском капом.

Извор ФАКТИ

27. марта 2012. | Редакција @ 19.34 | 1 коментар | Вести

1 коментар »

HEROJ !

#1 | 27. марта 2012. | Aleksandar

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

16 гостију прегледа сајт