Српски националисти

Политичка пресуда: Обрадовићу 10 месеци затвора

Први основни суд у Београду осудио је вођу „Образа“ Младена Обрадовића на 10 месеци затвора због ширења мржње пред отказану Параду поноса септембра 2009. Обрадовић је оптужен да је исписивањем графита „Чекамо вас“, „Смрт педерима“ и „Београдом крв ће лити, геј параде неће бити“ и изјавама у медијима ширио мржњу према геј популацији. Судско веће је привхатило тезу тужилштва по коме је графити „Чекамо вас“био претња, а не како је у својој одбрани изнео Обрадовић ‘позив на покајање’.

Адвокати одбране најављују жалбу. Они су још у завршној речи тражили да Младен Обрадовић буде ослобођен јер кривица није доказана. Такође тврде да је суђење и кривични поступак против вође Образа „политичка хајка“.

Тужилаштво је у завршној речи тражило да Обрадовић буде осуђен по закону јер је ширио говор мржње према геј популацији у јавним наступима и исписивањем графита и заступао идеје које заговарају насиље и дискриминацију на основу сексуалне оријентације.

27. марта 2012. | Редакција @ 13.30 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

10 гостију прегледа сајт