Српски националисти

ЈАКШИЋ: Треба основати руско-српски фонд за КиМ

ДРУГИ дан међународног скупа „РУСИЈА И БАЛКАН -прошлост и перспективе“ донео је важну иницијативу: да се оснује Руско-српски Фонд за помоћ Косову и Метохији.

Зачетник идеје је српски лидер на КиМ Марко Јакшић. Учествујући у раду скупа, он је прво указао да разне норвешке и данске агенције, а и католичке фондације, градњом кућа по Србији за расељена лица са Косова и Метохије фактички стварају претпоставке да се цементирају последице НАТО-УЧК етничког чишћења јер се Срби и на тај начин подстичу да се никад не врате на своје.

Јакшић је потом – разлажући своју иницијативу за Факти – прво указао: „Од почетка окупације КиМ, много пута је покушано да се створи такав фонд, али са мало успеха. У томе је предњачила Нова Србија Велимира Илића, чак у парламенту. За премијерства Војислава Коштунице био је формиран такав фонд, али није имао сталне приходе, а још је са Коштуничиним силаском са власти и престао да постоји. Уосталом, резултати рада тог Фонда били су доста скромни“.

Фонд би, сматра Јакшић, имао директора и све управне органи и све остало што је предвиђено законом. Органи Фонда треба да буду институције руске и српске државе као и донатори-ктитори – заинтересовани приватни инвеститори и бизнисмени.

Фонд би требало да омогући повратак избеглих Срба, а потом и опстанак на Косову и Метохији. Требало би и да им побољша услове живот и олакша сам живот. Фонд би требало да изгради порушене куће, да улаже у привреду ради отварања нових радних места и да гради школе, болнице, путеве и објекте културе, наглашава Јакшић.

Задатак фонда, уверен је Јакшић, треба да буде и обнова и заштита православних храмова и објеката од културног и националног значаја. А такође: хуманитарна помоћ свих видова социјално угроженим категријама становника. Јер, фондови све то могу боље од државе.

17. марта 2012. | Редакција @ 01.23 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

10 гостију прегледа сајт