Српски националисти

Тадић спреман да се активно укључи у признање тзв. државе Косово

Режим Бориса Тадића не крије да је ради подршке ЕУ на изборима спреман да се активно укључи у признање тзв. државе Косово. Доказ за то су и наговештаји промене Устава Републике Србије и могућност да следећи избори не буду одржани на целом Косову и Метохији –  изјавила је на конференцији за новинаре Вјерица Радета, члан Председничког колегијума Српске радикалне странке.

„Владајућа коалиција и Николићеви и Вучићеви тзв.опозиционари хоће да промене Устав да би из њега избрисали преамбулу која гарантује да је Косово и Метохија саставни део Републике Србије“, рекла је Радета и истакла да све друге приче, као што су смањење броја посланика или да устав треба да прати савремене токове, служе само да би режим скренуо пажњу јавности са брисања  преамбуле Устава.

Радета је оценила и да је скандалозно што владајућа коалиција разматра да се на територији целог Косова и Метохије не одрже наредни избори јер би то довело до укидања институција Републике Србије на Кососву и Метохији.

„Када истекне мандат скупштинама општина које су изабране на изборима које је расписала Република Србија, остаће паралелна тзв. власт која је изабрана на шиптарским изборима, која је за СРС и према Уставу Србије апсолутно нелегитимна. Ако Србија не одржи изборе на КиМ, то онда аутоматски значи да ће, по истеку мандата постојећим легалним скупштинама општина, Шиптари моћи да распишу своје изборе и да успоставе власт. Шта то онда значи, него укидање институција Републике Србије на територији Косова и Метохије“, објаснила је Радета.

Она је истакла да су напредњаци још спремнији него Тадић и његова коалиција да занемаре Косово и Метохију и да ставе ЕУ као приоритет. Минимална тежња СРС на наредним изборима је да освоји трећину у парламенту како би спречила распарчавање Србије, додала је Радета.

Извор: СРС

3. фебруара 2012. | Редакција @ 10.06 | 1 коментар | Вести

1 коментар »

Ako vec napadate Tadica zbog njegove politike zasto pominjete Vucica i Nikolica? Mislim samo onaj ko malo razmislja shvata da vam je cilj da ocrnite politicke protivnike ali ovako to da se radi, sve djuture je providno… Izgleda kao da nemate nikakve argumente nego samo da blatimo pa sa cim god, ne ide to tako, mora malo suptilnije…

#1 | 6. фебруара 2012. | Bobo

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

11 гостију прегледа сајт