Српски националисти

Штрбац: Истерати тужбе до краја

Члан српског правног тима пред Међународним судом правде Саво Штрбац сматра да не би требало повлачити тужбе за геноцид, већ да би процес пред судом требало извести до краја.

Без обзира на најаве из Београда и Загреба о вансудском договору у вези са међусобним оптужбама две земље за геноцид, процес пред МСП требало би истерати до краја. Овако озбиљна ствар не сме да се ломи „преко колена“ нагодбама политичких елита, које су променљиве иу Србији и у Хрватској – каже за „Новости“ Саво Штрбац из „Веритаса“ и члан српског правног тима пред МСП.

Он пита шта ће се десити ако сада две владе постигну договор о повлачењу тужби, а сутра на власт у Хрватској поново дође ХДЗ, која већ најављује да ће тражити референдум о овом питању.

Штрбац каже да би најбоље било да суд „пресече“ и, уколико процени да је било геноцида са било које стране, одреди висину накнаде која треба да се плати.

– Када је процес већ стигао до ове фазе, треба сачекати коначну одлуку суда, а не прекидати га.

Извор: Васељенска

1. фебруара 2012. | Редакција @ 11.48 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

12 гостију прегледа сајт