Српски националисти

Покрет Наши у Орашцу

Активисти Српског народног покрета Наши присуствовали су обележавању Дана државности Србије и годишњица Првог српског устанка у Марићевића јарузи у Орашцу.  Активисти СНП Наши пристигли из разних градова Србије, заједно са активистима других родољубивих организација, оплеменили су прославу у Орашцу скандирањем парола које позивају на ослобођење Србије, величају српске хероје из ослободилачких ратова деведесетих и позивају на смену марионтеског проатлантског режима.

Узвици „Устанак, устанак!“, „Спаси Србију и уби се, Тадићу Борисе“, „Србија Србима напоље са жутима“, „Косово је срце Србије“, „Ратко Младић“, „Радован Караџић“, „Нато дахије марш из Србије“ проламали су се Марићевића јаругом. У јарузи су се вијориле заставе СНП Наши на којима се као главни симбол налази „Карађорђев крст“. На овај начин родољубива омладина одала је пошту Карађорђу и херојима Првог српског устанка који се нису мирили са окупацијом Србије. Порука младих  са скупа у Орашцу је да се неће помирити са окупацијом Космета и да ће ослобођење Србије почети сломом евроатлантских интересних групација у земљи.

Током прославе у Орашцу дошло је до мањег инцидента који је изазвао представник Владе Србије министар Предраг Марковић и тзв. престолонаследник Александар Карађорђевић који су, игноришући вољу окупљених грађана, покушали да се обрате скупу. Окупљени су им узвратили звиждуцима и скандирањем српском хероју генералу Ратку Младићу. Полиција је тек по одласку ове двојице допустила окупљеним грађанима да приђу споменику карађорђевим устаницима и положе цвеће и упале свеће.

По завршетку скупа у Орашцу, активисти СНП Наши отпутовали су у оближње село Јагњило (где је по легенди убијен први турчин по подизању устанка) где је организован традиционални Сретењски састанак активиста из разни градова.  Активисти СНП Наши иза Јагњила организовали су свечани ручак и угостили своје саборце из других градова.

На Сретење, 15. фебруара 1804. године у Орашцу Карађорђе је подигао Први српски устанак, а 15. фебруара 1835. године Скупштина у Крагујевцу прогласила је први Устав Србије тзв. Сретењски устав.

Информативна служба СНП Наши

15. фебруара 2012. | Редакција @ 18.59 | 2 Comments | Вести

2 Comments »

Помаже Бог браћо и сестре; Не желим ником да ускраћујем расположење на овом нашем великом дану, али морам да скренем пажњу на појединости које се дешавају около нас, ових предизборних дана.Пре свега желим указати на нашу болну мањкавост, која нас вјековно прати са траумом, да се никако не можемо сами опаметити, док не заглибимо у блато до ушију.Сама реч ПОЛИТИКА многим није јасно шта она значи, већ сви желе да се кроз њу промовишу,не бирајући средства само ради свог слепог ЕГОЈИЗМА. Ових дана Борис Тадић је нашао лак плен са којим убира гласове за предстојеће изборе,тај србомрзац је постао велики пријатељ са нашим јунаком НОЛЕТОМ,које сведоче многа организовани наступи.Ја се питам, дали ико у Нолетвом окружењу то примећује да овај ЦИРКУС од стране Жутих не иде у корист Србије већ се обелодањује политичка проституција на рачун Србског народа.Мени је много жао сваког не упућеног који нехотице упадне у овакву замку,међутим, Новак Ђоковић је свесно ушао у игру из чистог ЕГОЈИЗМА:Браћо и сестре, отворимо очи пре него се у било које коло хватамо.Један спортиста, док је активан, њему је мјесто на спортском терену, никад на неким журкама!!! организоване од штеточина наше заједнице.

#1 | 16. фебруара 2012. | Неђељко

bravo braco srbi,samo napred
V E C N O

#2 | 16. фебруара 2012. | bora

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

14 гостију прегледа сајт