Српски националисти

ММФ уцењује режим да прода Комерцијалну банку

МИ СМО вероватно једина странка која се бави конкретним проблемима и имамо храбрости да кажемо оно што друге странке не смеју, а то је да ММФ уништава нашу привреду, економију и банкарство, упозорио је у име Српске радикалне странке Дејан Мировић.

Данас се завршавају преговори ММФ и Владе Републике Србије и, по свему судећи, усмене гаранције Владе нису биле довољне да ММФ одобри даљу економску политику Републике Србије.

Шта се крије иза ових фраза? Крије се захтев ММФ да се прода једина озбиљна српска банка, а то је Комерцијална банка. Ми сада одговорно тврдимо и захтевамо од Владе Републике Србије да ни случајно, ни у лудилу, не прода Комерцијалну банку. То је за наше економске интересе, привреду и грађане једнако штетно као и онај бесмислени покушај продаје Телекома. Упозоравамо Владу Републике Србије – подвукао је Мировић – да не подлегне под притисцима ММФ, јер се очигледно ради само о томе.

Све су друго урадили: пристали су да буџет буде под утицајем ММФ, смањили су давања за здравство и социјалу и наше институције на Косову и Метохији. Уместо да покаже економску, политичку и сваку другу одговорност и принципијелност, власт сада дозвољава да је ММФ уцењује продајом Комерцијалне банке.

Зато вам кажемо, нагласио је Мировић, да ћемо у Скупштини, а ако треба и ван Скупштине, да се боримо против продаје Комерцијалне банке, што захтева ММФ.

Такође тражимо – ако могу Мађари и господин Орбан, који су у ЕУ, можемо и ми – да се прекину сви преговори са ММФ и да се коначно почне водити једна одговорна национална, социјална и економска политика.

Извор: Факти.орг

9. фебруара 2012. | Редакција @ 23.01 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

12 гостију прегледа сајт