Српски националисти

Чујте Срби!

Пише: Игор Маринковић, СНП Наши

Месец дана после организованог упада хорде либеларних, ЛГБТ, анархоидних, надриуметника блиских ЛСВ у новосадску касару „Арчибалд Рајс“ одлучили смо да лично извидимо ситуацију у овом објекту. Недељама су до нас стизале приче о наркоманским баханалијама и оргијама које су се одвијале у овом простору од када га је запосела група „хипика“.

Нас четворо, ненаоружаних активиста СНП Наши, без проблема је ушетало у овај анархо-брлог кроз широм отворену капију. Како смо ми у СНП Наши све фин и културан свет, одбили смо понуду припадника једне друге организације да нам праве друштво у случају да дође до проблема. До каквих проблема може дођи међу нама члановима НВО сектора? У мрачном дворишту десетак паркираних аутомобила и један аутобус, којим су се довукли активисти либералних организација из Београда као подршка овим новосадским несрећницима.

У касарни, са све појачањем из Београда, затичемо 40-так људи у кућици на дну дворишта. По броју присутних, закључујемо да станари околних зграда користе двориште касарне за паркинг. Испоставило се да смо свратили у прави час, трајао је састанак са темом: „Шта даље?“ Одмах смо заузели места поред главног говорника и пажљиво почели да пратимо занимљив разговор, који нам је открио много детаља о новим станарима касарне:

1. После првобитне еуфорије и упада 200 људи, пар недеља ноћних журки и баханалија, зима и лоши услови у касарни су узели свој данак тако да је на „стражи“ остало свега 10-так несрећника, изгледа неких пропалих алтернативних уметника, који у недостатку животног простора задовољавају се спавањем у хладној касарни, без воде за туширање што се могло осетити у просторији. Једна од сталних станарки  касарне се и сама пожалила на „висок“ степен хигјене.

2. Како не би умрли од глади, имали агрегат за струју или већ неки вид енергије, и како би одржали континуитет боравка у касарни новац им шаљу слични несрећници из Словеније и Хрватске као и колеге из Београда који воде организације доста чудних имена попут Културни контејнер (или киоск), Иницијатива за ово и оно, и разне друге чија имена нисмо се ни трудили да запамтимо. Заправо иако је у просторији било само 40-так људи, рачунајући и нас, стекао сам утисак да они представљају бар 140 организација.

3. У касарни траје тихи рат за то ко ће да буде комадант. Већи део састанка су већали о томе како да се организују да „Центар“ како они називају касарну “ Арчибалд Рајс“ заживи као место за њихову промоцију. Ко ће бити главни? Како ће одлучивати? Што је још смехотресније сем идеје да запоседну касарну, бар они који су и даље у њој, нису имали план шта да раде даље.

4. Такође, сазнали смо да су спремни да злоупотребе децу за своје циљеве. Наиме, Београђанин који је руководио састанком и који их је саветовао како да издрже препоручио је следеће :“Осмислите садржаје за децу како би придобили грађане да вас подрже“. Ни једног тренутка нисмо стекли утисак да искрено желе ту да нешто ураде за децу.

5. Међу већином присутних је владао дефетизам односно већина њих ишчекује дан када ће их војска истерати напоље. Неки су чак и помињали опасност од родољубивих организација, незнајући да родољуби пажљиво слушају њихове проблеме.

6. Од бројних културних садржаја којима се хвале у медијима постоји само лап- топ и пројектор на којем држе презентације и пуштају филмове из алтернативне продукције који вероватно могу да се погледају још једино на јутјубу.

7. Морамо признати да ту веселу дружину сачињавају љубазни људи, јер смо после састанка од њих без проблема добили одговоре на питања о броју људи који се ту скупља, објектима које су заузели и све друго што нас је интересовало.

8. Оно што је карактеристично за људе у касарни је и невероватна љубав према полицији. Готово на сваком зиду објеката у касарни стоје излепљени плакати са бројем новосадске полиције и број извесног инспектора Марка (064 892 48 82). Марков телефон је у просторији где је одржаван састанак био залепљен на 4 места.

9. У једној од запоседнутих просторија видели смо развучену војну опрему коју су ови уљези вероватно затекли по обијању касарне. На средини нечега што је вероватно била спаваоница стајала је гомила војних шлемова, а по просторији су биле разбацане торбице са првом помоћи.

Елем, највећа опасност за ову дружину је неухрањеност и могуће снежне падавине. Током састанка присутни су више пута истицали да је блага зима најзаслужнија што су и оволико издржали да држе касарну у својим рукама.  Наравно ту су и буве са два неухрањена пса која тумарају међу „уметницима“. Осим телефонских бројева МУП-а по зидовима касарне су излепљене још једино и налепнице њихових сарадника из АФАНС-а.

Ако сте очекивали да у овом блогу прочитате било шта паметно, жао ми је што сте се разочарали. Ово је само кратки извештај стања у касарни „Арчибалд Рајс“ коју су окупатори крстили са „Центар“ (ваљда за наркомане и гладне уметнике).

Kaд би Арчибалд знао ко му се уселио у касарну имао би материјала за још један наставак књиге „Чујте Срби“.

Извор: Блог СНП Наши

12. јануара 2012. | Редакција @ 14.37 | 1 коментар | Мишљења

1 коментар »

Sluzio sam Vojsku u Novome Sadu na Trandzamentu u jednoj od tada najelitnijih brigada VJ javio sam se dobrovoljno jer sam imao tada izbeglicki status . Sluzio sam Otacbini sa ponosom i bio spreman da ostavim i zivot ako je to cjena koju treba ca platim kako bi moj narod zivio u slobodi.! Danas kada gledam ovo sve moja braco i sestre u Otacbini srce i dusa me bole nemogu da vjerujem odakle se izrodi izvlace i truju ovu nasu pravoslavnu kulturu. Hvala vam braco na informacijama koje mogu svakodnevno da citam na vasem sajtu i hvala gospodu Bogu na ljudima kao sto ste vi !ZIVELA SRBIJA I SRPSKA SLOBODA !!!

#1 | 14. јануара 2012. | Stevan Buzakovic

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

10 гостију прегледа сајт