Српски националисти

Суђење Миши Вацићу

Српски народни покрет 1389 обавештава да ће се у понедељак 5. децембра 10 часова у судници број 1 у Палати Правде у Београду, наставити суђење Миши Вацићу, портпаролу СНП 1389, под оптужбом због не одржавања параде Педера 2009. године. Суђење је отворено за јавност, и присуством медија и народа може помоћи да се истином лажне оптужнице разбију. Вацићу се ставља на терет кричично дело: расне и друге дрискриминације, с тим да се у оптужници јасно наводи да се мисли на дискриминацију ЛГБТ соба, тј. лица оболелих од педерастије.

С тим да је у међувремену оптужница проширена да су уз измишљена дела из члана 387. и члана 348. придодата је још једна тачка оптужнице из члана 322. спречавање службеног лица у бршењу службене радње.

Иначе оптужница је подигнута дан пре него што је републичко јавно тужилљштво покренуло пред уставним судом иницијативу за забрану СНП 1389, како би вероватно пресуда била један од основа забране. Док ево после 2 године се проширује са догађајем такође из 2009. Како не постоји ни један доказ у прилог оптужници против Мише Вацића, тако и против СНП 1389 у поступку за забрану, и један и други поступак тапкају већ 2 године у месту, притом се у медијима константно јавност застрашује формулацијама како се води суђење за више кривичних дела,а и да је организација пред забраном.

Да потсетимо септембра 2009. године, Миша Вацић је ухапшен по налогу државног врха, као један од криваца због неодржавања параде педера те године, док је Миша са других родољуба исто ухапшених на тај дан, био у затвору Падниска Склеа, где је служио казну од 30 дана због, „како је судија проценио организовања забрањенег протеста“,против параде педера. Полиција 5.дана затвора упада у стан Мише Вацића где наводно проназали оружије и муницију. Недуго затим се подиже оптужница од стране републичкој јавног тужиоца, због ставова које је око параде Миша износио у дневној штампи, оптужница за дискриминацију се допуњује и оптужбом за посед илегланог оружија. О свему овоме више и детаљније има у документарном филму Истина за Мишу,који је снимљен пред почетак суђења, које ево већ 2 године никако да почне.

1. децембра 2011. | Редакција @ 22.50 | Leave a comment | Најаве

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

12 гостију прегледа сајт