Српски националисти

СРС поднела интерпелацију о одговорности Шутановца

Српска радикална странка је јуче поднела четврту интерпелацију Влади Србије поводом рада министра одбране. Од Владе се тражида одговори да ли је Драган Шутановац, игноришући апеле за помоћ и кршећи прописе Рапублике Србије, одговоран за трагедију породице војног бескућника Палка Поњингера.

– Ми смо, од трагедије која се десила пре неколико недеља, прикупили податке о раду Министарства одбране, посебно за однос према војним бескућницима. Овде имамо докумантацију према којој се види да се господин Поњингер још 2008.године обратио Министарству одбране с молбом да се побољшају животни услови њега и његове породице. Имам обавезу да тражим ову интерпелацију и зато што сам у јуну ове године лично разговарао са Поњингером, што сте могли да видите на „Јутјубу“. Министарство одбране је после трагедије, у неколико наврата и користећи различите стручњаке, покушавало да умањи своју одговопрност за овај случај.  Међутим, чињеница је да 3000 војних бескућника са око 2000 чланова породица, већ двадесет година живи у војним објектима, а да Република Србије, а посебно Министарство одбране, нису учинили ништа да се услови њиховог живота побољшају. Шта више, у фебруару ове године су почела принудна исељавања војних бескућника из одређених објеката, које је Министарство одбране предвидело занеку другу намену. Морали су да се умешају и судови, који су својим решењима спречили припаднике Министарства да даље наставе са насилним исељавањем војних бескућника уз помоћ војне полиције – каже посланик СРС Божидар Делић.

СРС тражи да Влада Србије достави одговор Скупштини у року од месец дана, да ли у деловању Министра одбране има елемената на основу којих је практично изазвана трагедија породице Поњингер.

 

 

28. децембра 2011. | Редакција @ 00.48 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

45 гостију прегледа сајт