Српски националисти

СНП НАШИ: Kроје Београд по изборним резултатима

Предлог Уједињених региона Србије о оснивању нових општина у Београду који је подржала и Демокрастака странка има за циљ да сачува власт тих странака у већини општина у престоници. Наиме, према плану УРС предвиђено је да се сва насеља у којима су проевропске странке губиле на изборима издвоје из постојећих општина и тако смањи могућност да УРС и ДС изгубе власт у њима после предстојећих избора.

Најбољи доказ за то су општине Земун и Вождовац у којима су ДС и УРС изгубиле власт после последњих избора. По плану УРС-а који је подржао и градоначелник Ђилас предвиђено је да се из Општине Вождовац издвоји општина Авласки венац у коју би ушла сва подавалска насеља у којима је власт на локалним изборима претрпела страховит пораз. Исти је случај је у Општини Земун где је предвиђено да се оснује нова општина Батајница, такође позната по антирежимском расположењу.

По истом критеријуму су одређене и друге нове општине тако је насеље Ресник у Раковици, где је на локалним изборима 2008. године СРС имала 3000 гласова више од ДС, предвиђено за нову општину. По истом критеријуму су предвиђене и општине Дунавски венац, Посавски венац и Калуђерица. Оно што је заједничко за сва „нове“ општине је антирежимско расположење становника, сиромаштво и велики инфраструктурни проблеми.

Калкулација УРС-а и ДС-а је јасна, препустиће опозицији неколико новоформираних сиротинских општина у Београду али ће повратити изгубљене општине и учврстити власт на Чукарици, Раковици и Палилулу. Зарад дневно политичких потреба режимских партија на територији главног града биће створено неколико опозиционих али сиротинских општина које ће по свом економском стању бити у рангу најсиромашнијих општина у Србији.

Због свега наведеног Градски одбор СНП Наши – Београд противи се предлогу УРС-а.

Градски одбор СНП Наши – Београд

28. децембра 2011. | Редакција @ 03.20 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

44 гостију прегледа сајт