Српски националисти

Велика Британија одбила да достави документацију

ХAГ – Велика Британија је обавијестила бившег предсједника Републике Српске Радована Караџића да му, ради заштите националне безбједности, не може доставити тражену документацију, али је судско вијеће затражило додатно објашњење ове одлуке, саопштено је у петак из Хашког трибунала.

У саопштењу се наводи да је Велика Британија 9. новембра послала писмо Караџићу у којем прецизира да седам докумената које је он тражио за потребе своје одбране не могу бити достављени, јер потичу од треће државе, јавиле су агенције.

– Документа о којима је ријеч су високо повјерљиви извјештаји које је Велика Британија добила од треће државе. Та трећа држава није дала сагласност да документа буду објављена – наводи се у писму правног савјетника британске Aмбасаде у Хагу Канбара Хосеина Бора.

Чланови Судског вијећа затражили су да Британија обавијести Трибунал о којој трећој земљи је ријеч и достави опис докумената да би Караџић могао да поднесе захтјев тој земљи да му достави документа.

12. новембра 2011. | Редакција @ 23.42 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

14 гостију прегледа сајт