Српски националисти

СРС: Протест у Ковачици

Поводом изградње фабрике за прераду опасног индустријског отпада, Општински одбор Српске радикалне странке Ковачица организовао је јуче протестни скуп испред зграде Скупштине општине Ковачица, под називом „Стоп тровању – здравље нема цену“.

На скупу су говорили функционери СРС-а, чланови Иницијативног одбора за расписивање референдума против изградње фабрике „Јунириск“ и одборници групе грађана у СО Ковачица.

Учесници скупа су на портирници општине оставили писмо за председника општине Мирослава Кришана у коме га позивају да одмах заустави све радње у вези изградње ове опасне фабрике и тиме прекине спровођење политике која ће имати катастрофалне последице по грађане и општину.

У писму су подсетили председника општине да ће бити један од главних криваца што ће се у Ковачици прерађивати и складиштити канцерогени азбестни, високоризичан електронски и електрични, као и опасан течни и пастозни отпад.

Такође, упозорили су га да ће бити одговоран што ће се у Ковачици у којој нема индустријског отпада, у близини самог насеља, на пољопривредном земљишту, прерађивати отпад из УС Стила Смедерево, ФАМ Крушевац, Термоелектране Косотолац и других сличних постројења широм Србије

„Изградња фабрике за прераду опасног индустријског отпада у Ковачици савршен је пример бирократског понашања Вас, општинске управе и осталих државних органа, којим се доносе неодговрне одлуке на штету грађана“, наводи се у писму.

Погледај ВИДЕО

2. новембра 2011. | Редакција @ 14.33 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

4 гостију прегледа сајт