Српски националисти

“Погинули“ у Сребреници, а у ствари живи

Тим одбране некадашњег председника Републике Српске (РС) Радована Караџића открио је имена стотина људи који су живи, а уредно евидентирани као сребреничке жртве из јула 1995. године, изјавио је Караџићев правни саветник Горан Петронијевић.

Петронијевић тврди да је број страдалих у Сребреници манипулација и ноторна лаж, истичући да је у свим борбама страдало готово два и по пута мање људи него што се упорно тврди за тих неколико јулских дана 1995. године.

„Имамо сведоке, чија су имена на том списку, чије породице примају 500 КМ, на име шехидске пензије“, рекао је Петронијевић за „Фокус“.

Он каже да је тим одбране дошао и до живих свједока експлозије на сарајевској пијаци Маркале у фебруару 1994. године, који су потврдили да су се тог кобног дана нашли на Маркалама, али по задатку.

„Дошли смо до људи који су признали да су они заиста ти рањеници са фотографија, али да су рањени неколико дана раније, на неким другим локацијама, па су по наређењу, пребачени на Маркале, како би изгледало да су баш тог дана задобили тешке повреде од гранате, која је, наводно, долетела са српске стране“, рекао је Петронијевић за „Фокус“.

Одговарајући на питање да ли ће ти људи да сведоче у Хагу, Петронијевић је рекао да је код већине њих још присутан страх за сопствени живот и егзистенцију, али да је „све могуће у овој причи“.

Он је навео да је тим одбране дугогодишњим истраживањем дошао до егзактних података да је експлозија на сарајевској пијаци Маркале у фебруару 1994. године намештена и да представља класичан терористички акт самоповређивања режиран у делу бошњачког руководства ради стварање лажне слике о Бошњацима као жртвама и Србима као агресорима.

Петронијевић каже да је наводно гранатирање сарајевске пијаце, које је експресно приписано Војсци РС, класична подвала дела бошњачког ратног руководства, које како каже, није презало ни пред тим да жртвује сопствени народ зарад само њима знаних циљева.

7. новембра 2011. | Редакција @ 10.30 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

15 гостију прегледа сајт