Српски националисти

СРС: Скупштина СЕ да осуди насиље Кфора

Чланови делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе из редова Српске радикалне странке поднеће Предлог декларације о осуди оружаног насиља јединица Кфора на ненаоружано цивилно становништво српске националности на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија. У Предлогу декларације се Парламентарна скупштина СЕ позива да констатује да је 27. септембра 2011. године јединица Кфора извршила оружано насиље над цивилима који су мирно протестовали на административном прелазу Јариње.
„Имајући у виду да је рањено шест цивила, лако се може закључити да су припадници Кфора покушали да изврше масакр над цивилним становништвом. Парламентарна скупштина осуђује непотребну и прекомерну употребу силе на цивиле у месту Јариње и тражи да се наредбодавац и припадници Кфора позову на одговорност за ово насиље“, наводи се у Предлогу.
Документом је предвиђено и да Парламентарна скупштина СЕ осуди „деловање Кфора које угрожава безбедност цивилног становништва, њихову слободу кретања, а нарочито то што Кфор ствара нове границе, изван мандата одређеног Резолуцијом Савета безбедности УН број 1244“.

3. октобра 2011. | Редакција @ 19.02 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

20 гостију прегледа сајт