Српски националисти

Протест радикала „Нећемо у ЕУ“ испред председништва

Испред зграде председништва Србије Српска радикална странка одржала протест под називом „Нећемо у ЕУ“. Током протеста они су хтели да предају писмо председнику Србије Борису Тадићу, али их је полиција у томе спречила.

Потпредседник СРС-а Драган Тодоровић рекао је да нема разлике између барикада Кфора на административним прелазима на северу Косова и „барикада које Србији поставља Тадић својом политиком“.

„СРС је против уласка Србије у ЕУ, јер Европа неће да прихвати Србију. Формално ће нам дати статус, али ће нам претходно, између осталог, тражити да укинемо српске институције на Косову, суд у Косовској Митровици“,  навео је Тодоровић.


У писму које су покушали да предају Тадићу стоји:
„Борисе Тадићу,
Српска радикална странка захтева да твој режим одмах прекине процес кандидовања Србије за улазак у Европску унију и тиме заустави ову самоубилачку политику разбијања српске државе.
Твоја слугерањска и издајничка политика довела је Србију до територијалног комадања и потуног социјалног и економског краха.
Обмањивањем грађана о наводном „искреном пријатељству“ са Сједињеним Америчким Државама и о „путу без алтернативе“ у Европску унију, твој режим је Србији задао историјски ударац, угрозио виталне државне и националне интересе, и довео земљу у крајње понижавајући положај.
Прозападна политика твоје власти доживела је потпуни пораз. Да имаш и мрву части то би признао и себи и грађанима и повукао би се са власти. Уместо тога, ти настављаш безумно да ломиш кичму Србији.
Тргујеш територијом државе као својом прћијом. Одрекао се се Косова и Метохије. Жртвујеш и српску територију и српске главе по налогу Брисела и Вашингтона, само зарад бедног останка на власти. Када обавиш прљав посао, они који су учинили највеће зло српском народу, а које си ти прогласио за своје пријатеље, одбациће те као најобичнију крпу.
Тадићу, престани да обмањујеш грађане Србије да ће живети боље ако се определе за бриселску утопију. Одрицање од Косова и Метохије, Војводине, Рашке области, одрицање од легитимних националних интереса, одрицање од своје историје, корена и идентитета и брисање српског памћења сигурно није пут који води ка бољем животу, то је пут ка уништењу.
Твој режим је до сада испунио све захтеве који су стигли из Брисела и Вашингтона и то је водило једино ка урушавању Србије и у територијалном, и у економском и у политичком смислу.
Тадићу, Српска радикална странка те поново упозорава да се процес дезинтеграције српских земаља неће зауставити са Косовом и Метохијом. Брисел и Вашингтон ће од тебе тражити да помогнеш у урушавању Републике Српске и њеном утапању у Босну и Херцеговину, а онда на ред долазе и Војводина и Рашка.
Западу није потребна јака Србија, Западу је потребна слаба Србија којом ће моћи лако да управља и да је употреби за своје интересе. Ти, Тадићу обављаш тај прљави задатак за њих, ти разбијаш Србију. Од тебе су још само гори Томислав Николић и Александар Вучић који се труде да убеде дипломате у Бриселу и Вашингтону да Србију могу да уруше брже него ти.
Србија неће у Европску унију која нам отима Косово и Метохију и захтева даље распарчавање наше државе. Србија неће у Европску унију која не штити интересе обичних грађана већ само крупних капиталиста. Србија неће у Европску унију којој јој је Србија потребна само као извор јефтине радне снаге“.

12. октобра 2011. | Редакција @ 15.33 | 1 коментар | Вести

1 коментар »

БРАВО ЗА СРС.

#1 | 15. октобра 2011. | Ранко

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

9 гостију прегледа сајт