Српски националисти

Oд доласка КФОР-а Албанци убили 1000 Срба

Више од 1.000 Срба убијено је на Косову и Метохији од доласка међународних снага (Кфор) 12. јуна 1999. године. Према подацима ресорног министарства, готово да нико није процесуиран за ове крваве злочине, па се сумња и да ће бар заслужену правду добити и убице Александра Путника (51), који је у ноћи између суботе и недеље убијен у албанском селу Зрзе, а његов син Добрица (23) тешко рањен. На Путнике је пуцано с леђа, из ловачке пушке. Њихова судбина послала је најстрашнију поруку и опомену Србима који живе у енклавама јужно од Ибра.

– Убиство у Зрзу код Ораховца је највећи атак на људе који су се вратили и остали да живе у енклавама, јер су на тренутак помислили да бар могу слободно да се крећу. Осмелили су се да оду до села које је већинско албанско, тамо су односили своје производе јер је то једини начин да нешто зараде. А онда су добили најстрашнији шамар и опомену да не излазе из ограда које су им наметнуте – каже Круна Каличанин, помоћник министра за Косово и Метохију, и додаје:

– Не желим да прејудицирам ко је за овај злочин одговоран, али место Зрзе је већинско, готово чисто, албанско и злочин није имао да почини ко други до неко од локалног становништва – објашњава наша саговорница и додаје да је понашање међународне заједнице протеклих 10 година ишло у правцу минимизирања српских жртава.
Страх од одмазде међу Србима који живе јужно од Ибра сеју све учесталији инциденти.

Тако је Небојша Ђурић (39) из енклаве Осојане код Истока претучен, а потом и ухапшен јер је бранио своју дедовину. Ђурић је с оцем и двоје малолетне деце у недељу око 15 сати отишао у свој део шуме и тамо наишао на групу од 10 Албанаца, који су крали грађу. Након препирке, Албанци су пребили њега и оца, а шумом су одјекивали и пуцњи. Полиција је одмах ухапсила Ђурића, који је пуштен јуче ујутру.

– Народ је забринут и уплашен због ситуације на северу, убиства породице из Ораховца, али и неприлика у самом Осојану, које су учестале последњих недељу дана. Дешавају нам се учестале крађе, а народ је посебно узнемирен због пребијања Небојше Ђурића. После свега, страх код локалног становништва је још већи. Ипак, неће нас тако лако отерати! Ми смо бежали, знамо шта смо изгубили, вратили смо се и нећемо одступити тако лако – каже за “Ало!” Драгољуб Репановић, председник општине Исток.

За пет година 1.372 напада

Само у периоду од 2006. до 2011. године на Косову и Метохији, према званичним подацима МУП-а и ресорног министарства, извршено је чак 1.372 напада на Србе! Повређено је 242 људи, запаљене 23 куће и помоћна објекта, чак 154 дома су оштећена, а опљачкано је 268 кућа и 44 верска објекта разрушена.
Оштећено је 198 надгробних споменика и 167 возила. Запаљена је 51 шума, извршено 25 шумских крађа и отуђено 226 грла крупне стоке.

Косовске власти заташкале и најтеже злочине!!!

– 23. јула 1999. године у селу Старо Гацко брутално је убијено 14 жетелаца. За убиство је осумњичен Миљазим Битићи, али је након шест месеци ослобођен због наводног недостатка доказа.
– 28. маја 2000. године у селу Церница убијени су Мики Петровић (4), Војин Васић (60) и Тихомир Симијоновић (45), тешко рањени Петко Васић и Зоран Столић, а неколико људи је лакше рањено. Они су седели испред продавнице када је рафалом по њима почео да пуца комшија Албанац. За овај злочин још нико није одговарао.
– 16. фебруара 2001. године код села Ливадице у општини Подујево албански терористи у ваздух су дигли аутобус “Ниш експреса”, у коме је 11 Срба погинуло (међу којима су била два детета), а 40 рањено. За злочин је био оптужен Фљорим Ејупи, али га је после низа опструкција судско веће Еулекса ослободило.
– 3. јуна 2003. године у Обилићу је убијена трочлана српска породица Столић, а кућа је потом запаљена ради прикривања трагова. Никада није утврђена било чија одговорност за овај злочин.
– 13. августа 2003. године у Гораждевцу су из аутоматског оружја убијени Иван Јовановић (19) и Пантелија Дакић (12), а тешко је рањено четворо деце – Ђорђе Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драган Србљак (13). Убице никад нису нађене, а истрага је затворена.
– У мартовском погрому 2004. године убијено је 19 људи, док је више од 900 повређено. Уништено је или оштећено више од 800 стамбених објеката, укључујући 35 цркава и манастира. Од шест предмета које је Еулекс имао у вези с тим догађајима, пет је обуставио, а само је једна оптужница потврђена.

4. октобра 2011. | Редакција @ 22.01 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

10 гостију прегледа сајт