Српски националисти

Наставак суђења Радовану Караџићу

У Хашком трибуналу 18. октобра ће бити настављено суђење првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу, оптуженом за геноцид, злочин против човечности и кршења закона и обичаја ратовања у Босни и Херцеговини од априла 1992. до новембра 1995. године.

После једнонедељне паузе у процесу, тужиоци ће у уторак, 18. октобра, у 9 часова, пред веће председавајућег судије О-Гон Квона, у судницу број 1, извести двојицу заштићених сведока са псеудонимима КДЗ-492 и КДЗ-490.

Оптужба, коју предводи Аланд Тиегер, потом планира да испита и доктора Идриза Мерџанића из Приједора који је 1992. године био заробљен у Трнопољу. У својим ранијим исказима на суђењу Миломиру Стакићу 2002. године, Мерџановић је рекао да су логори Омарска, Кератерм и Трнопоље били саставни део система етничког чишћења Приједора које је планирано и спровођено по наређењу врха Српске демократске странке, чији је, у то време, Караџић био председник.

Суђење, на којем се бивши председнику Републике Српске брани сам, седми пут прекинуто прошле недеље, од како је почео главни претрес 26. октобра 2009. године.

Извор: Факти

17. октобра 2011. | Редакција @ 21.43 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

6 гостију прегледа сајт