Српски националисти

На данашњи дан склоњена петокрака са заставе Србије

10. октобра 1918. године: Прва српска армија почела је операције ослобађања Ниша у Првом светском рату, упркос упозорењу врховног команданта савезничких снага на Балкану француског генерала Луја Франше Депереа да је то срљање у авантуру. Гонећи аустријску и немачку војску долином Јужне Мораве, српска војска под командом војводе Петра Бојовића ослободила је Ниш у муњевитом нападу и приморала окупаторе на повлачење према северу.

10. октобар 1991. године: Скупштина Србије је одлучила да застава Србије постаје традиционална српска тробојка али без звезде петокраке која се на застави налазила од Другог светског рата.

10. октобра 2010. године: У Београду одржан антирежимски протест српске омладине због одржавања параде оболелих од педерастије коју је наредила Европска унија. У нередима које је испровоцирала полиција, масовним кршењем права на слободу кретања, демонстранти запалили седиште владајуће Демократске странке а нападнута је и централа Социјалистичке партије Србије. У режимској одмазди која је уследила ухапшено више од 800 младих родољуба.

Редакција СНП Наши

10. октобра 2011. | Редакција @ 10.51 | Leave a comment | Анализе

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

11 гостију прегледа сајт