Српски националисти

Koсовска Митровица: Гандијевски отпор против окупатора

Одборници Скупштине општине Косовска Митровица позвали су данас грађане да остану на барикадама и да на миран „гандијевски начин одбране своје домове и породице, а тиме и државност Србије на Косову и Метохији“.

Они су на седници Скупштине општине осудили, како се наводи, употребу ватреног оружја КФОР-а на „голоруки српски народ“ и затражили од СБ УН да обави независну истрагу. Одборници су навели да никада неће прихватити наметање албанских институција, већ ће се залагати за јачање српских институција на Косову и Метохији.

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић је на седници рекао да је ситуација на северу Космета веома тешка, да су припадници немачког КФОР-а добили механизацију за разбијање барикада које су поставили локални Срби.

„Међународна заједница ће извршити додатни притисак и највероватније ће покушати да уклоне барикаде које смо поставили на северу Космета“, рекао је Пантић.

Председник општине је казао да КФОР треба да схвати да Срби никада неће прихватити да живе у држави у којој је Хашим Тачи председник владе.

5. октобра 2011. | Редакција @ 20.37 | Leave a comment | Без категорије

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

Слични чланци

На вези…

8 гостију прегледа сајт