Српски националисти

Двери: Ко отцепљује српску Војводину?

Данас је у Прес центру УНС-а у Београду одржана конференција за штампу под називом „Ко отцепљује српску Војводину“. На конференцији је представљена кампања За Српску Војводину Покрета Двери – за живот Србије.

На историјске корене Војводине, представнике медија подсетио је Иван Костић, повереник Двери за Врбас, истичући да је овај термин имао смисла у Аустроугарској и да су данашњи аутономаши прикривени сепаратисти.Он је такође истакао одлучност Срба са тих простора да се изборе против оваквих покушаја, охрабрени животима и делима свих сународника, али и оних коју су припадали другим народима, а који су вековима писали историју овог дела Србије.

Како је управо историјска компонента ове теме врло значајна, на њу се осврнуо Александар Вељић, председник Друштва за очување сећања на холокауст и аутор запажених студија о страдању српског и других народа од окупатора, који се љубазно одазвао позиву Двери. Вељић је указао на историјску перспективу злочина које су над Србима и другим немађарским народима починили мађарски шовинисти, а касније и фашисти, од Ракоција, преко Кошута, Хортија, до недавно срамно ослобођеног Кепира. Податке које је изнео, поткрепио је изворима из званичне литературе, упозоравајући на најновије случајеве позивања на стварање Велике Мађарске, као што то, између осталих, чини мађарски бенд „Романтично насиље“, о коме су ових дана писали и говорили медији.

Политички аспект кампање За Српску Војводин представио је Бошко Обрадовић, члан Управног одбора Двери, осврћући се на очигледне назнаке војвођанског сепаратизма којих смо свакодневно сведоци.

Покрет Двери – За живот Србије се залаже за целовит развој Србије, за суштинску децентрализацију државне управе, давање већих овлашћења локалним самоуправама, за снажну Србију уз јаке локалне општине, за деметрополизацију, за укидање паразитских аутономија и региона и јачање народних локалних самоуправа. Људска и мањинска права су неприкосновена, истакао је Обрадовић, али она не смеју да буду злоупотребљена нити смеју да пређу у диктатуру мањина, док је лојалност држави Србији обавезан услов за остваривање права свих грађана Србије.

Информативна служба Покрета Двери – ЗА живот Србије

18. октобра 2011. | Редакција @ 17.37 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

4 гостију прегледа сајт