Српски националисти

Демонстранти испред амбасаде САД у Словачкој: Косово и Метохија је Србија!

Словачки покрет обнове (СХО) 8. октобра испред амбасаде САД у Братислави организовао је, у сарадњи са Социјалистичким савезом младих Словачке, антиНАТО скуп. На протесту је затражен излазак Словачке из НАТО алијансе и потписивана петиција којом се тражи повлачење словачких окопуационих снага у саставу НАТО из Афганистана као и доношење резолуције у којој ће се рећи да је Косово и Метохија део Србије а да је проглашење независности Косова терористички акт САД.

Председник СХО Роберт Швец рекао је на скупу да су „САД центар зла у којем се рађа новколонијализам и антисловенизам“.
– Не смемо бити пасивни, ни несрећни зато што нам се људи у овој амбасади смеју и мисле да су господари Европе и Света. Могу да се данас смеју али нек не забораве да се и Наполеон смејао и да се Хитлер смејао док су били испред Москве. И они су мислили да су господари Европе и Света а где су сад? Сада су на смећу историје где ће завршити и САД и НАТО – рекао је Швец.

Демонстранти окупљени испред амбасаде САД носили су поруке подршке Србији, Либији и Куби а на знак НАТО пакта који су поставили на земљу просули су црвену боју која је требала да подсети на бројне злочине над цивимилима у Ираку, Афганистану, Либији и Србији.

Словачки покрет обнове до сада је организовало бројне хуманитарне акције и протесте подршке Србима на Косову а њихови чланови активно сарађују са српским родољубивим организацијама.

Редакција СНП Наши

11. октобра 2011. | Редакција @ 10.03 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

12 гостију прегледа сајт