Српски националисти

Приватност у Србији?

Покрет за електронску приватност Србије позива Вас на први научни скуп под називом: Приватност у Србији, право, привилегија или празнина?

Датум одржавања Научног скупа је: 17.02.2011. године у великој сали Машинског факутлета у Београду Право на приватност је неоспорно и неотуђиво право које треба да имају сви људи на планети!

Увођењем електронских система у пословање и управе Србије, ствара се подлога за квалитетнији живот, али се истовремено стварају и услови за нове облике угрожавања приватности грађана, па чак и угрожавања физичке заштите. Покрет за електронску приватност има за циљ да пружи што комплетније опсервације и анализе из различитих аспеката када је реч о проблематици приватности у информационом добу, а посебно у контексту Републике Србије. Разноврсан тим стручњака Покрета има довољан кредибилитет да пружи детаљне анализе и препоруке свим субјектима који су на било који начин у вези са електронским системима: грађанима, управи, правним лицима, државним институцијама, парламенту.

Научни скуп ће отворити професор Милан Туба, први српски интелектуалац који је написао текст о приватности и проблематици профилисања још давне 1994. године.

Током радног дела скупа, стручњаци из региона говориће о решењима, искуствима и проблемима у области заштите података у електронским системима, концептима база података о грађанима, електронским документима и приватности грађана у информационом друштву.

Ово је први Научни скуп који се одржава у Србији са планом да постане редовни догађај на годишњем нивоу. Закључци са скупа као и излагања биће размењени са иностраним покретима – партнерима Покрета за електронску приватност Србије: Privacy International (Велика Британија), Statewatch (Monitoring the state
anc civil liberties in Europe), Australian Privacy Foudation (Аустралија), FoeBud (Немачка) и EPIC (САД).

Скуп се организује у оквиру циљева Покрета за електронску приватност, нема политичке или било каквe друге оквире осим стручне анализе и крајње препоруке за употребу технологија у свакодневном животу.

http://www.internetservis.co.rs/privatnost-srbija/

4. фебруара 2011. | Редакција @ 23.06 | Leave a comment | Најаве

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

11 гостију прегледа сајт