Српски националисти
CC

Удружење студената Правног факултета Номоканон

Удружење студената Правног факултета Номоканон, основано је 2002. године са циљем промовисања начела и идеја на којима је засновано „Законоправило“ (грч. Номоканон) Светога Саве, први српски црквено-световни правни зборник. Као институционални узор нашег удружења (по коме уосталом и носи назив) и правно покриће црквено-државне симфоније и синтезе христијанизованог римског права на једној и хришћанског учења о социјалној правди и српског националног идентитета на другој страни, „Законоправило“ представља јасан путоказ свим студентима православно-националног погледа на свет, у настојањима да утичу на повратак српског просветног и правног система својим светосавским коренима, као и на сагледавање савремених друштвених и правних проблема, у светлости „Законоправила“.

Удружење је од свог оснивања очувало карактер заједнице која окупља национално свесне студенте права, у циљу одржавања и унапређења националне свести на најзначајнијој државној институцији која се бави изучавањем правних наука.

За протеклих 9 година постојања, организовали смо више десетина трибина, научних скупова, предавања, протеста, пројекција филмова и презентација књига, које су се тицале историјских, геополитичких, правно-научних и актуелних друштвено-политичких тема у српским земљама и свету.

Ремзи Кларк, Пјер Пеан, Никита Михалков, Смиља Аврамов, Александар Алексејев, Оливер Антић, Сергеј Бабурин, Срђа Трифковић, Божидар Делић, Тома Фила, Боривоје Боровић, Жак Огар, Џемс Бисет, Џемс Џатрас, Бранко Ракић, Патрик Барио, Коста Чавошки, Горан Петронијевић, Бранислав Тапушковић, Михајло Марковић, Љиљана Булатовић, Милован Дрецун, Ђорђе Вукадиновић, Александар Конузин, Мирослав Тохољ само су неки од наших гостију и пријатеља, који су, са нама и нашим колегама, поделили своје стручне ставове, лична мишљења и напослетку, животно искуство, и својим присуством и учешћем на трибинама и округлим столовима допринели одржању и развоју идеје слободне речи на Правном факултету и Универзитету у Београду.

Када су сви бежали од истине и живели од лажи, ми смо имали Истину о Сребреници, заталасали успавано народно море, и поставили питања на која нико није смео да да одговор.

Док су арнаутске банде уз помоћ западно-европских и америчких господара проглашавале нашу земљу њиховом, ми смо били са својим народом на улицама Београда и Косовске Митровице.

Док су страшљивци и политички полтрони на власти замајавали наш народ периферним питањима, ми смо покренули јавну расправу на тему противуставног статута Војводине. Док су се бескичмени промашаји од државника утркивали ко ће, једног од највећих србомрзаца преко Атлантика, угостити у свили и кадифи, ми смо одлучно рекли: Бајден није добродошао!

Док каубојски универзитети ничу по Србији, а дипломе се штанцују попут тоалет папира, ми смо својим колегама и својој струци поручили: Наше знање је стечено, није плаћено!

И данас, после толико времена, са новим људима, новом енергијом и снагом, али истим духом, боримо се да дамо свој, макар најмањи, допринос препороду српске нације и српске државе, и молимо за братску руку сарадње од свих, чија искрена љубав према Богу и Отаџбини, представља заједнички именитељ младих националних снага и темеље будућег поретка.

Како радили, тако нам и Бог помогао! http://zakonik.blogspot.com/

10. фебруара 2011. | Редакција @ 19.12 | 1 коментар | Вести

1 коментар »

Neka vam Bog pomogne i cuvajte SRPSTVO!

#1 | 27. маја 2011. | milena

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

10 гостију прегледа сајт