Српски националисти
CC

Писмо амбасадору НР Кине

Њ. Е. господин Веј Ђингхуа
Амбасада НР Кине у Републици Србији

Ваша екселенцијо,

Вест да ће представници Републике Србије присуствовати додели Нобелове награде за мир дубоко је узнемрила слободољубиве грађане наше државе. Свесни смо да – упркос обећањима о бојкоту церемоније у Ослу – одлука о присуству делегације Србије донета у последњем тренутку може нанети само штету, како угледу Србије у слободном свету, тако и односима наших народа.

Желимо да Вам скренемо пажњу да разлози за понижавајућу промену државног става делом леже у идеолошким симпатијама овдашњег режима према заступницима колонијализма попут Лиуа Сјаобоуа, с обзиром да су они, као и господин Лиу, плод неоколонијалистичких сила. Међутим, за разлику од добитиника овогодишње – у много чему обезвређене – Награде за мир, српске власти активно спроводе такву политику.

Такође, желимо да истакнемо да одлука режима у Београду не представља мишљење грађана Србије. Надамо се да ћете имати разумевање за веома тешку ситуацију у којој се налази српски народ, и да ћете овакав поступак сагледати у контексту континуираног урушавања наше државе.

У нади да ћете истрајати у очувању суверенитета Народне Републике Кине, како бисте избегли омчу колонијализма, које сте се одавно ослободили, а у којој се ми данас налазимо.

С поштовањем,
Национална иницијатива

10. децембра 2010. | Редакција @ 01.02 | 18 Comments | Акције

18 Comments »

Каква бесмислица и политичка кратковидост! Аутори овог трагикомичног писма не могу говорити у име слободољубивих грађана Србије, из најмање два разлога:

1. Комунизам, облик друштвеног уређења у савременој Кини, одговоран је за деградирање српске државе, биолошке супстанце српског народа и највиших државних циљева, међу којима је, свакако, најважнији Велика Србија.

2. Слободољубиви грађани Србије сигурно не подржавају репресивни кинески режим који не уважава елементарна права човека, а који се према својим грађанима односи на исти начин на који ЕУ, НАТО и слични третирају Србију и њене грађане.

Кина, као комунистичка земља, не може и не сме бити ни узор, ни партнер Србији.

Нажалост, констатујем да је објављивањем овог писма редакција потпуно искочила из задатог идеолошког колосека којим се патриотски сајт српских националиста увек сигурно кретао.

#1 | 10. децембра 2010. | Дејан

Odlicno, jos samo kad biste uspeli da ovaj tekst “ progurate “ u neke od medija bilo bi super. Pozdrav svima

#2 | 10. децембра 2010. | slobodan

„Изненадна “ промена става режима у Београду потврђује оно што већ одавно знамо а то је да се став односно мишљење ове издајничке владе формира у Вашингтону. Нато решим у Србији је још једном издао свој народ и нанео штету српској држави.Традиционално мудра Кина ће већ знади како да се постави према Нато слугама а како према српском народу.

#3 | 10. децембра 2010. | Зоран Михајловић

У потпуности се слажем са Писмом. Таман, када помислим да је издајничка власт у Србији дотакла само дно аморалности и издаје, она ме демантује.
Овлашћујем Вас да ме можете потписати у Вашој иницијативи.

С поштовањем, Душанка Плећевић, Народни посланик

#4 | 10. децембра 2010. | Душанка Плећевић

@Дејан: Ако не сматраш да један вид слободе проистиче из државног суверенитета, онда си у праву.

#5 | 10. децембра 2010. | Ненад Вукићевић

„Нажалост, констатујем да је објављивањем овог писма редакција потпуно искочила из задатог идеолошког колосека којим се патриотски сајт српских националиста увек сигурно кретао.“

Ово није тачно, као ни предходне констатације овог аутора.
За кога је кинески режим репресиван, и да ли он крши људска права према својим грађанима више од америчког режима према својим?
Овај свет је сав саткан од заблуда и лажи!

#6 | 10. децембра 2010. | Душанка Плећевић

Никад краја понижењу од стране ове власти.

Свака част на овом писму.

#7 | 10. децембра 2010. | Љиљана

Cak i da je kineska vlast represivna, bolje je da nekoliko ljudi bude nepravedno u zatvoru nego da se zarad zapadnjackog shvatanja slobode zrtvuje drzavni suverenitet i sve ono sto se pod njim podrazumeva. A i sta je tu represivno kada se brani sopstvena zemlja? Oni (atlantisti) ne biraju sredstva kada ruse i napadaju pa se tako ne mogu birati sredstva kada se od njih brani. U takvoj situaciji pricati o ljudskim pravima je, blago receno, deplasirano.Zar treba jedna suverena zemlja, kakva je Kina, da preda svoj drzavni suverenitet i otvori se za pljacku, predajuci svoj narod jadu i bedi a sve zarad toga da joj ne bi prebacivali da ne stiti ljudska prava? Tako se Srbija predala i vidimo kako je prosla!

#8 | 10. децембра 2010. | Kot

Ljudska prava dididenata? A gde je pravo drzave da se bori za pravo sopstvenog naroda na opstanak?

#9 | 10. децембра 2010. | Kot

@Ненад Вукићевић

Шта значи „један вид слободе“?

Да ли то значи да ће грађанима Косова и Метохије српске националности, у случају да КиМ добије атрибуте државности према међународним стандардима, као и столицу у УН – слободу и основна права гарантовати суверенитет државе Косово?

Да ли то желите да кажете да сте Ви, као неистомишљеник режима жутих, слободни и задовољни самим тим што живите у сувереној држави Србији?

Да не идем даље, надам се да разумете да државни суверенитет и његова заштита не могу бити гаранција и довољна мера људских слобода.

@Душанка Плећевић

Уопште није важно да ли Кина више или мање од САД крши права и слободе својих грађана, чињеница је да их крши, не дозвољавајући, за почетак, другачије мишљење. Замислите шта би се догодило са овим сајтом и његовим уређивачима у Кини? Треба ли томе да кличемо и дајемо му подршку? Ви, као посланик и неистомишњеник режима, били би први на листи за одстрел.

#10 | 10. децембра 2010. | Дејан

@Дејан: Па, тешко је описати Србију као суверену државу, и мислим да је то један од значајнијих разлога за хроничну кризу у којој се налазимо. Живимо у илузији да светске силе, посебно са запада, имају неку алтруистичку мисију да помогну човечанству, па са одушевљењем примењујемо њихове рецепте за сиромашне земље.

Слажем се да суверенитет није гарант права појединца, али је неопходна основица за остваривање таквих права. У овом случају, прича која стоји иза добитника награде је покушај разбијања и поновног поробљавања кинеске нације. Бобра против тога је у суштини слободарска борба.

Суверена Кина има потенцијал да изгради слободну државу једног дана, колонизована Кина нема. А ми свакако немамо право да се мешамо у њихово унутрашње уређење, Кинези ће се изборити за своја права, не Сорош и слични.

#12 | 11. децембра 2010. | Ненад Вукићевић

@Дејан:

Да ли, „за почетак“, ова власт у Србији, дозвољава другачије мишљење?
Сви неистомишљеници режима у Србији су на мети за одстрел, ми посланици то најбоље знамо.

#13 | 11. децембра 2010. | Душанка Плећевић

Kada su posle tjenanmena pocele dolaziti kritike sa zapada,da je pobijeno 30 000 ljudi,odgovor kine je otprilike glasio,pobijeno je 30 000 vucibatina koji su mogli da izazovu gradjanski rat,u kojem bi stradalo 30 000 000 mozda i vise kineza a kina vise nebi postojala.Sto se tice pisma kineskom ambasadoru,POTPISUJEM!!!

#14 | 11. децембра 2010. | Bozidar

@Ненад Вукићевић

Ненаде, опет се не слажемо, мислим да пропуштате поенту – како може Кина изградити слободну државу анексијом и присвајањем туђих територија? И опет ћу поменути нашу трагедију и повући паралелу између западног дела Кине, Синђијанга, и Косова: Албанци су нам отели Косово и покушавају да успоставе суверену државу уз помоч ЕУ и САД, баш као што је Кина отела територију Ујгурима, а затим их различитим врстама пристисака и насиља покушава асимиловати, протерати или уништити.

Позиција Србије према Кини је непринципијелна.

@Душанка Плећевић

Уз дужно поштовање, покушајмо да не банализујемо тему. Моја поента је јасна, Кина није искрен пријатељ Србији, a притом је Србија у конфликту интереса. Уосталом, кад је Кина урадила нешто за Србију? Само ако је имала економски интерес, а то су ситна улагања кинеске привреде.

Санкције, НАТО агресија, одузимање КиМ… где је била Кина?

#15 | 12. децембра 2010. | Дејан

Дејан: „Санкције, НАТО агресија, одузимање КиМ… где је била Кина?“

Господине, да ли се ви сећате чија је амбасада била бомбардована ’99 године и држављани које стране државе су тад гинули кад и Срби?

Што се Косова и Метохије тиче, ствар је јасна – Кина није признала ту лажну државу и чак је амбасадор то истакао у недавној (промашеној) захвалници. Кад најмногољуднија држава на свету и једна од највећих сила (а има таквих и још, да не набрајамо) не призна лажну државну творевину, то много значи. Шта би требало још да уради? Да пошаље војску и ослободи нашу територију?

Што се санкција тиче, Кина с почетка деведесетих није Кина с краја прве деценије 21. века. И то је очигледно, као и ваше политичко опредељење.

#16 | 12. децембра 2010. | Никола

@Никола

Да ли је бомбардовање кинеске амбасаде свесна жртва, допринос Кине Србији?!

Не будите наивни, то што Кина није признала КиМ није доказ њене подршке Србији, већ последица њеног односа према САД. Наравно да Кина неће признати КиМ, али хоће грузијске територије, кад за то дође време.

Такође, не препоручујем Вам да живите у илузији о Кини као сили. Погледајте само шта се дешавало у 2010.: Американци су продали Тајвану, кинеској територији, гомилу модерног наоружања, а упркос противљењу Кине, парадирали су својом флотом током недавних сукоба између две Кореје; све то говори да је ова земља још увек далеко од озбиљне силе. И да буде иронично, Кина је куповином обвезница буквално чупала САД из финансијског понора – зато што сама Кина у доброј мери економски зависи од размене са САД.

#17 | 13. децембра 2010. | Дејан

„Људска права“, „Нобелова награда за мир“. Па ко то нормалан у Србији сматра да је добро? Показало се да су то само изговори и помагала за малтретирање других народа. Грешка, није се показало, многи су за то знали и писали одавно.

#18 | 8. марта 2011. | Никола

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

13 гостију прегледа сајт