Српски националисти

Немоћ Инсајдера и национални понос

У овим инсајдерским временима у којима је нападнуто све што је српско не треба трошити пуно речи на медијско-пропагандни сервис који користи националну фреквенцију српске државе и који је дотакао дно гебелсовске ТВ продукције. Размере идеолошке монтаже, етикетирања и клевета којима се Б92 годинама служи уствари најбоље говоре о паници у редовима колонијалне управе у Србији која не може да верује да Срби још увек нису преваспитани и показују знаке живота. Сваки слободан Србин може да се поноси тиме. Нисмо још поражени, имају шта да нападају. Горе главе, будимо људи, будимо Срби и не одступајмо!

Прва емисија новог серијала Инсајдера „Насиље са благословом”, која представља наставак прошлогодишњег циклуса под називом НЕМОЋ ДРЖАВЕ, показала је велику нервозу и суштинску немоћ Инсајдера. Видели смо медијски линч од стране тзв. прве демократске телевизије, емисију без садржине и аргумената, примитивну, суву и голу циљану монтажу, хорор музику, страх да посао није завршен а рокови истичу и немоћ да се Србија понизи и уништи до краја.

Нема, са друге стране, разлога да се на Инсајдер љутимо, а још мање да се од Инсајдера плашимо. Он само ради свој посао, и да Српски сабор Двери није тема Инсајдера то би требало озбиљно да нас забрине. Без обзира на све бедне манипулације са прошлогодишњим интервјуима које објављују без овлашћења и недопустивим монтираним контекстима, Инсајдер дође као установа за издавање лиценци друштвеним организацијама за национални рад.
Још мање има разлога да се Инсајдеру правдамо и одговарамо. Јер он ипак није оно што би жарко желео да буде: и тужилац и судија свему и свима у српском друштву који имају другачије мишљење од њих. А можда се приближило време и за Инсајдер о Инсајдеру.

Говор мржње против свега што је српско

Они који све што дише као српско оптужују за фашизам, насиље и екстремизам сваке врсте – управо су они који годинама распирују националну и верску мржњу према српском народу. Најновија емисија Инсајдера прототип је такве гебелсовске кореографије и монтаже којом се заправо осликава прави карактер овог пропагандног сервиса. Просто је невероватно да државотворни српски народ и све његове водеће националне институције и организације у сопственој држави буду извргнуте таквом нападу. Али то много говори о стању у коме се налазимо као народ и држава.

Јер није поента Инсајдера само напад на Двери, већ на све што још увек мисли и ради српски и не жели да се евроунијати и натоизира по сваку националну цену. Много је Инсајдер заграбио, преко својих могућности: да се у једном ТВ серијалу обрачуна са свим преосталим организованим националним снагама у српском друштву. Јер ово је напад на све нас који не желимо да се одрекнемо свог националног идентитета: своје духовности, морала, језика, писма, историје, националне културе и државности.

Зашто бисмо то урадили? Због Инсајдера?

Шта је Инсајдер хтео да постигне?

Инсајдер генерално већ дуго има озбиљну обавештајно-медијску улогу да буде тужилаштво пре тужилаштва. Након њиховог назови истраживачког отварања тема, следи притисак на државу да реагује по инсајдерским информацијама, као што је држава често притиснута да суди по оптужницама Соње Бисерко и Наташе Кандић. Сличним медијским хајкама се прети бројним организацијама и друштвеним групама, распирује мржња и нетрпељивост у српском друштву и призива грађански рат, што је реалан интерес бројних страних ментора наше досадашње пропасти.

Јасна је мотивација Инсајдера: извршити медијски притисак и укинути све изворе финансирања српских патриотских организација из државних буџета (који су и без притиска Инсајдера годинама уназад затворени за нас), застрашити широке друштвене слојеве да се укључују у активности родољубивих покрета, и ставити нас све на списак екстремних организација за забрану. И ту нема места за контрапитања и дијалог:

 • Ко је тај ко ће да одреди да патриотске НВО немају право на коришћење буџетских средстава и то у часу док се 99 процената тог буџета који је издвојен за невладине организације даје онима који нас нападају?
 • Да ли то значи да постоје дозвољене и недозвољене НВО и да ће се, као што је уосталом и до сада било, према томе и распоређивати новац свих нас пореских обвезника?
 • Ко сме да плаши грађане и ограничава им слободу мисли, говора и организовања?
 • Ко је Инсајдер и Б92 изабрао за државне јавне тужиоце и судије?
 • Како фашистички префикс ставити часопису који је једини направио темат о антифашизму и удружењу које је било једина организација из Србије присутна на обележавању 65-годишњице од слома фашизма у Словачкој ове године?
 • Како се екстремистичким организацијама, без иједног доказа, називају удружења која у свом вишегодишњем или вишедеценијском раду немају ни једну мрљу у биографији која бележи више стотина текстова, трибина, медијских наступа и других јавних манифестација?

Господине Радовановићу, што не покренете поступак за забрану Двери?

Шта је спорно?

Према Инсајдеровом погледу на свет Срби немају право на постојање, демократија и слобода медија искључују другачије мишљење, нема потребе да о себи слободно и уживо говоре они који су годинама етикетирани и клеветани…

По инсајдерском политичком мишљењу сви ми (Црква, патриотске НВО, националне политичке странке…) смо – замислите – део српске завере да Срби имају српске националне интересе и да се за њих боре. А то је недопустиво! Зар после свега, када смо им разбили државу, увели санкције, упропастили економију, бомбардовали их више пута, отели територије, поставили колонијалну управу са задатком да их брзо денацификује, и потрошили милионе евра на то, они и даље постоје? И још се национално организују и буне? Неће да предају преостале тачке националног суверенитета? Неће да слушају све диктате из Брисела? Неће да се одрекну себе и свога? Па, то је заиста невероватно! Активирајте брзо Инсајдер да се обрачуна са свим тим преосталим тачкама српског националног отпора.

Шта треба да буде наш одговор на Инсајдер? Слободно дишите пуним плућима, слободно мислите, говорите и организујте се у одбрани слободе личности, српског националног идентитета и легитимних националних интереса.

И, да не би било сумње и повлачења ни за трен, редовно понављајте основне тачке нашег слободног националног изражавања на које итекако имамо право:

 • Ми смо Срби и поносимо се својим пореклом и националним идентитетом.
 • Ми смо против уласка Србије у НАТО, а за активну војну неутралност и приступање Споразуму о колективној безбедности који је предложила Руска Федерација.
 • Ми смо критички оријентисани према ЕУ која нам отима Косово и Метохију, и припадамо све снажнијој европској струји евроскептицизма и геополитичког повратка на Де Голову идеју Европе нација и националних држава.
 • Ми смо заинтересовани за статус Срба у региону, јачање наших духовних, културних, економских, медијских и политичких веза, и повратак великог броја Срба из Расејања.
 • Ми смо критички оријентисани према актуелном режиму који је између породице и геј параде одабрао геј параду као државни пројекат.
 • Ми смо против продаје Телекома и даље распродаје наших природних ресурса и привредних потенцијала…
 • Ми смо против тајкуна, а за мале и средње српске привреднике, за српске банке и централну државну привредну, развојну и инвестициону банку.
 • Ми смо за веће улагање у пољопривреду и село, за националну просвету и културу, реформу медија, пореског и изборног система.
 • Ми смо за заустављање процеса регионализације и укидање свих аутономија, као и за поспешивање децентрализације локалних самоуправа.
 • Ми смо за породицу, борбу против беле куге, социјалну солидарност према свим угроженим категоријама становништва…

Шта је спорно?

Уосталом, о свему овоме и много чему још говоримо и говорићемо својим јавним деловањем и конкретним акцијама и даље!

Информативна служба Српског сабора Двери

18. новембра 2010. | Редакција @ 23.18 | 3 Comments | Анализе

3 Comments »

O Srbine gore digni glavu
i povrati srbskog roda slavu.
Ne daj srbsko ime da pogine
Probudi se usnuli Srbine.

#1 | 19. новембра 2010. | Drago CICMIL

Да ли већ једном треба подићи кривичну пријаву против изазивања расне, верске и националне мржње против ТВ Б92?

#2 | 21. новембра 2010. | Зоран

Jednom recju mi smo Srbi, sto daje divan osecaj i veliku obavezu. Ali kada nam je bilo lako, i ko zna zasto je to dobro

#3 | 28. новембра 2010. | Jadranka

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

17 гостију прегледа сајт