Српски националисти

Ослободити ухапшене!

Представници неколико невладиних организација и алтернативних медија затражили су данас да се сви приведени противници режима који нису ухапшени због крађе, бране са слободе и оптужили власт да је својим понашањем на маргину гурнула милионе грађана Србије.

„Не оправдавамо насиље, али неко ко је пустио из затвора Илију Јуришића (оптуженог за учешће у убиству више десетина војника ЈНА у Тузли) нема никакво морално право да њих држи у затвору“, рекао је на конференцији за новинаре уредник интернет презентације Српског сабора „Двери“ Владан Глишић.

Новинар недељника „Печат“ Драгомир Анђелковић је оптужио власт да спроводи „медијску окупацију“ Србије јер не дозвољава ниједно алтернативно мишљење и оценио да власт нема право да прети учесницима нереда јер је и сама дошла на власт „на крилима насиља“ 5. октобра 2000. године.

Уредник „Новог стандарда“ Жељко Цвијановић је оценио да грађани на политичкој сцени немају своје представнике због чега су милиони људи „гурнути на политичку маргину и у екстремизам“. Он је оценио да је власт искористила кризу у медијима да укине свако критичко мишљење и да за екстремисту прогласи сваког ко јој се противи и додао да је последњи тренутак да власт, уместо о туђим, почне да води рачуна о интересима својих грађана.

Уредник сајта „Српски националисти“ Ненад Вукићевић је оптужио власт да преко медија забрањује свако алтернативно мишљење о било којој друштвеној теми и оценио да Б92, „који је после 5. октобра 2000. године за награду делио бакље навијачима Црвене звезде“, треба да се запита зашто постоје људи који желе да сломе све што има њихов знак.

Представник Фонда „Слободан Јовановић“ Душан Ковачев је рекао да је власт обећала брже прикључење ЕУ, већу запосленост, борбу против корупције и очување Косова и Метохије, а да је на „свим фронтовима доживела пораз“, због чега као највећи корак ка Европи представља организацију Параде поноса. Он је, такође, затражио да власт престане са, како је рекао, медијским спиновањем и покушајима да организацију нереда повеже са опозиционим партијама.

14. октобра 2010. | Редакција @ 00.05 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

15 гостију прегледа сајт