Српски националисти

„Нови Пазар је Србија“

Иницијатива грађана „За српски Нови Пазар“, формирана после недавних нереда у Новом Пазару, заказала је молитвени протестни скуп за 10. октобар 2010. године у 11 сати. Циљ молитвеног протеста је да покаже да је Нови Пазар део Србије и да грађани свих националности и конфесија треба у њему да се осећају безбедно и крећу слободно.

Скуп ће почети код зграде Градске управе на углу улица Рифата Бурџевића и Стефана Немање. Протестна колона ће у 12 сати кренути Улицом Рифата Бурџевића, Улицом Авноја и Улицом Стефана Немање назад до зграде Градске управе. Колона ће на кратко застати поред зграде Универзитета и Суда. Планирано је да се на протесту не држе говори већ да се преко озвучења пушта црквена музика и молитве. Такође, биће забрањено да се истичу страначка или какава друга обележја, транспаренти и пароле већ ће на челу колоне бити ношена три дрвена православна крста.

Учешће на молитвеном скупу је најавила и група држављана Руске федерације, која ће у том периоду бити у обиласку православних светиња у Рашкој области, као и представници панславистичког удружења из Словачке а најавили су се и гости из Грчке, Пољске и Бугарске. Скуп је, у складу са законом, уредно пријављен МУП-у у Новом Пазару 22. септембра.

Председник иницијативног одбора
Дарко Пановић

28. септембра 2010. | Редакција @ 10.24 | 2 Comments | Најаве

2 Comments »

Марш мира
Поштовање

#1 | 1. октобра 2010. | Јоцић Златко

Још кад би било организованог превоза.
Тј ја би с вама
Замолио бих вас да ме контактирате 0640588861
унапред захвалан

#2 | 1. октобра 2010. | Јоцић Златко

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

11 гостију прегледа сајт