Српски националисти

Хуманитарна организација Срби за Србе

Хуманитарна организација Срби за Србе ‒ иза које стоје млади Срби из расејања али и из Отаџбине и отаџбинских земаља ‒ обележиће ускоро првих пет година свог постојања. Из свакодневног дружења на форуму Сербиан-кафеа рођена је идеја, а потом група волонтера је осмислила организацију Срби за Србе. Временом, израсла је у квалитетну, оперативну и транспарентну хуманитарну организацију, која својим радом успоставља нове стандарде и нови начин деловања српских хуманитарних организација како у дијаспори, тако и у матици.

Из искрене жеље да помогнемо свом роду, и да то радимо поштено и потпуно јавно, израсла је ова хуманитарна организација. Користећи савремена средства комуникације, постали смо планетарна организација Срба којој се верује и коју Срби подржавају. Оно што не ради нико у свеколиком српству којем озбиљно прети бела куга, раде млади у овој организацији. Ми подржавамо породице које имају петоро и више деце.

Успели смо да у релативно кратком временском периоду преточимо једну лепу идеју у квалитетан механизам (http://www.srbizasrbe.org) који прикупљен новац широм света усмерава ка српским породицама са петоро и више деце широм Балкана. Срби за Србе не представља обичну новчану цев од донатора до породица, већ плански користи прикупљена средства како би, примера ради, донацију од 300-400 евра временом увећали неколико пута кроз улагање у децу, куповину уџбеника за децу и других основних животних потреба породица којe помажу. Кроз куповину механизације и домаћих животиња СЗС jачају и економски положај породице коју помажу. Посете породицама које чине представници организације представљају својеврсну психолошку подршку коју шаљемо, а све управо из разлога како би једног дана та деца била у прилици да наставе круг доброчинитељства када им се буде указала прилика.

Пошто су породице са великим бројем деце историјски болна и рањива тачка нашег народа, а имајући на уму и трагичне догађаје у последњих 20 година, одлучено је да примарна група помоћи буду породице са петоро и више деце. Наравно, нисмо стриктно ограничени у нашем деловању, па смо у неколико наврата, када смо били у могућности, помогли породице са мањими бројем деце, старе и напуштене људе. Слали смо новац и деци за потребе лечења.

Поред те хумане жеље да се помогне породицама, желели смо да кроз формирање једне овакве организације утичемо, пре свега, на себе а потом и на целокупно српско друштво које је разбијено страначким поделама, ратовима, бедом, неморалом, сиромаштвом, преварама. Који мора да поврати свој православни, братољубив и христољубив дух и окрене се својим светосавским коренима, начелима и благодатима родољубља које је очувало српски народ кроз векове.

Наша организација је по броју људи који активно волонтерски раде у њој још увек мала, али врло оперативна и ефикасна, уз чињеницу да нам се све више младих волонтера и донатора широм света прикључује. Маса новца коју прикупимо на годишњој бази се континуално повећава што нас свакако охрабрује и подстиче да наставимо са даљим радом. Уз добар план, поделу рада по континентима и регионима и професионализацију саме организације надамо се да ћемо у периоду пред нама бити у могућности да проширимио социјални програм помоћи људима са петоро и више деце. Намера нам је да повећамо друштвени утицај кроз директно улагање у младе и образовне студенте, средњошколце, проналазаче, спортисте, будуће официре и наравно нове лидере СЗС-а. Да се разумемо, ова организација није ту да суштински мења српско друштво. Ова организација и пре свега идеја “Срби за Србе“ треба да отвори могућнисти људима како у Србији, широм Балкана, тако и у Европи и свету да се организују и у сарадњи са организацијом (или самостално) помогну другима мењајући себе и погледе на овај свет. Такође, оваквих организација треба да се формира на стотине, али да се све воде поштено, транспарентно и како Бог заповеда. У том и таквом раду се може родити та нада да српско друштво буде квалитетније, или да макар ми имамо став да се ствари мењају на боље. До тада, борићемо се са ветрењачама. Уз Божију помоћ израшће ово све у велику причу једног дана.

Сазнајте више о овој организацији на: http://www.srbizasrbe.org

Сајт српских националиста преноси овај текст о организацији Срби за Србе како бисмо промовисали њихов рад, у нади да ће што више људи помоћи, колико могу, хуманитарним акцијама ове организације.

3. јуна 2010. | Редакција @ 00.02 | 1 коментар | Вести

1 коментар »

Svaka cast, vreme ja pocnemo da se pomazemo i ujedinjujemo. Bog cuva Srbe

#1 | 5. јуна 2010. | Bogdan

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

6 гостију прегледа сајт