Српски националисти

Када „геноцид“ постане геноцид

Када је Борис Тадић поново покренуо питање осуђивања злочина у Сребреници у јануару ове године, многи су непријатно изненађени неизнуђеном иницијативом да се призна непостојећи геноцид. Признавање дела које нисте починили, по наводима Пројекта невиност (НВО која се бави недужно осуђенима), може имати неколико узрока. Они се своде на притисак или мањак интелектуалног капацитета, односно ментално обољење код особе која признаје.


Иако је одавно јасно да лепог Бориса не краси нека изражена памет, напротив (трпимо га јер је лепши од Клунија, ваљда), тешко је веровати да је луд. Осим ако системска болест од које – како се прича – пати није ударила на мозак. Како онда објаснити деловање власти?

Тадић је први пут покушао да прогура резолуцију о Сребреници у марту 2007. године. После неуспеха, и услед више изборних циклуса и ситуације на Косову и Метохији, питање скупштинског „потврђивања“ лажи је остављено по страни. Прича о Сребреници је враћена на природан ниво плаћених НВО и кукања малобројних медиокритета, до новембра прошле године када је поново покренута. Тада су из Центра за евроатлантске студије упутили писмо председнику, подсећајући га на заборављену обавезу. Истовремено, и ЕУ је доносила своју резолуцију. Имајући у виду наше непоколебљиво и безалтернативно опредељење, мотиви за доношење катастрофално штетне резолуције су јаснији.

Без оклевања председник (ДС) је подсетио на „моралну“ обавезу Народне скупштине да резолуцијом осуди геноцид. По страну што судска а не законодавна грана власти процењује да ли је злочин почињен, иницијатива је добила подршку од свих „пријатеља“ Србије, од Милибанда до Жена у црном.

Оно што ових дана чини целу фарсу одвратнијом јесу дешавања поводом покушаја у САД да се усвоји резолуција о турском геноциду над Јерменима. Реаговајући на резолуцију одбора за спољну политику Конгреса – која описује злочин над Јерменима (више од пола милиона страдалих) као геноцид – Турска је повукла свог амбасадора из Вашингтона и запретила погоршавању односа. На тај протест је реаговала и Обамине администрације која је обећала да ће стати на пут резолуцији. Можда би Тадић могао Обами да одржи лекцију о моралним обавезама.

Да ли је нашим политичарима невероватно да – иако је скоро век је прошао од тог злочина – Турска (неспорно одговорна) „ризикује“ односе са светском суперсилом како би спречила коришћење термина „геноцид“? Ако упоредимо реакцију Турске, која наилази на разумевање новеловца и председника САД, са ставом Србије (пред судом ослобођена кривице за злочин у Сребреници, који се не може поредити са злочином над Јерменима) која не да не реагује на резолуције других држава него чак планира да усвоји и своју, закључак може бити само поражавајући.

Тешко је описати стање у Србији данас. Неки кажу да смо колонија, али колоније бар имају покрете отпора. Ово је нешто горе. Владавина медиокритета, комплексаша и лопова, потпомогнути орвеловским медијима. Држава са оваквом „елитом“ не заслужује ни да постоји. Како ствари стоје, неће још дуго. Можда ће, када нестане, неко схватити шта је изгубљено.

6. марта 2010. | Ненад Вукићевић @ 13.27 | 3 Comments | Мишљења

3 Comments »

Србијом управља америка а тадиц јовановиц кандиц,.. су њихове лутке,… Читава Србија зна истину и чудо ми је како хитлер=тадиц опет побједи на изборима,…. Србијо ка истоку окрени се на истоку сунце сије тамо је и Православна мајка Русија.Погледајте обавезно филм Истина од Радикала и погледајте истину о селу Рачак,… ,… Кад че америка одговарат за осиромашен ураниум касетне бомбе,за 11.септембар што су си сами себили срушли,,за Црнце и америчке Домородце што су јих поклали,… У Гучи кад сам био наравно да нема од гована тадица и њему сличних мајица него има мајица од Хероја Воје Ратка Раше Легије,….

#1 | 28. марта 2010. | ДАНИЈЕЛ

Мислим да је Тадић тек сада схватио како је било Милошевићу, као што је Коштуница 2006. године то исто схватио па су га брзо склонили. Али Милошевић је имао озбиљну државу, онолико колико су тадашњи услови дозвољавали, јер ипак не можемо ми да очекујемо просперитет када су нас(Западна багра) рушењем велике Југославије психички уништили јер смо ми нажалост за ту Југославију највише дали, наша тадашња елита је певала о Југословенству, што није био случај у Хрватској и Словенији, они су прво били Словенци/Хрвати па тек онда Југословени, док је код нас то било обрнуто…Милошевић је имао војску, која је имала поверење народа, економију која се базирала на домаће тржиште, али је ипак некако функционисала. Имали смо стручне људе итд….Данас, од тога ништа није остало, све су покупили тајкуну и уништили прозападне маријонете..А резолуција о Сребреници је дошла као шлаг на торту, да нам коначно задају последњи ударац, и онда постајемо робови у пуном смислу те речи. Искрено, ова резолуција ме и није изненадила, па шта да очекујем од човека којег су на факултету звали ТУПКО. И не заборавите да се у Србији више питам ја као обични деветнаестогодишњак него овај наш тзв. ПРЕДСЕДНИК..И плус да додам да ми овом резолуцијом једноставно прихватамо и оправдавамо све оне лажи и обмане које су користили против нас током деведесетих, а земље које заговарају резолуцију су пре свега Холандија да би бацила кривицу на нас, и Америка да би оправдала своју политику. ОВО је ИСТОРИЈСКИ и преломни тренутак за СРБИЈУ…ОСВЕСТИМО СЕ…

#2 | 29. марта 2010. | Далибор

tesko nama

#3 | 3. априла 2010. | sinisa

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

10 гостију прегледа сајт