Српски националисти

Сеча платана

Прича се ових дана о сечи платана у Булевару краља Александра, у Београду. На разним „другосрбијанским“ сајтовима дигла се узбуна поводом „геноцида“ над овим стаблима. Поред још једног доказа да им термин геноцид није баш најјаснији, да ли је могуће да се они – авангарда петооктобарске „револуције“ и фанатична гласачка машина ДС/ЛДП – усуђују сада да критикују нашег градоначелника и политику „европске“ Србије?


Када су радикали негодовали због аминовања сече 11 заштићених стабала која су бахати инвеститори већ уклонили, не само да није било реакције „друге Србије“, него је опозиција шиканирана због „блебетања“ и кочења рада градског парламента. Критике на рачун градске управе на челу са Ђиласом – која од почетка ради искључиво у интерес тајкуна (протеривања Рома пред Универзијаду, пренаменa земљишта Луке Београд, подршка пројекту „Град на води“, узурпирању земљишта у Пионирском граду…) – медији још увек не дозвољавају, а „другосрбијанци“ су ту цензуру до сада са задовољством подржавали.

Против Ђиласа се не сме, и тачка. Најзад су то (мало)грађани осетили и на својој кожи; исти они који су кукали поводом блокада саобраћаја изазваних шетњама „националиста“, а које данас легитимишу и малтеретирају; исти они који су се смејали опозицији због бесмислених критика, а који данас понављају те „бесмислице“, узалуд. Нажалост, трагичнија од те ироније је чињеница да ће они на следећим изборима поново гласати за ДС/ЛДП или њихов нови алтер его СНС, и изнова кукати када, зарад тајкунских интереса, Београд изгуби још једно (природно) богатство и буде корак ближе бетонској пустињи оронулих фасада, осветљених реклама и пропале инфраструктуре. Зато, боље би било да ћуте и гласају, не ваља бити лицемер.

27. фебруара 2010. | Ненад Вукићевић @ 21.28 | Leave a comment | Мишљења

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

9 гостију прегледа сајт