Српски националисти

Споразум СОФА – 3 године касније

Пре нешто више од три године, сајт српских националиста организовао је скромну акцију информисања грађана о предстојећем потписивању тзв. споразума СОФА (Status of forces agreement) са Сједињеним Америчким Државама. Споразум је потписан у септембру 2006. године а пратећи закон је изгласан на заседању Скупштине Србије у мају прошле године. Српска јавност је већ заборавила на овај штетан споразум, који је дан данас на снази у Србији.

Споразум омогућава војницима и јединицама САД да слободно улазе, бораве и излазе из Србије, користе превоз, магацине и објекте за обуку и то све без накнаде. Војницима САД је омогућено да без полагања испита, плаћања такси или других накнада управљају возилима у Србији. Амерички војници уживају сва права као и дипломатско особље, дакле имунитет против кривичног гоњења, имају право да се крећу у униформама и носе оружје по вољи, ослобођени су пореза, царина и такси, могу ангажовати стране фирме које нису регистроване у Србији, ослобођени су плаћања евентуалне штету коју направе и могу користити радио-фреквенције без посебне дозволе и по вољи. Укратко, страна војска у Србији може да ради шта хоће, кад хоће и како хоће.

Интегрални текст овог понижавајућег споразума можете преузети овде.

13. јануара 2010. | Редакција @ 02.08 | 3 Comments | Акције

3 Comments »

Gde ste potomci Obilica? Casni, posteni, Srbi ponosni, savremeni robovi americki na celu sa velikim Vodjom potpisnikom ovog sporazuma.

#1 | 13. јануара 2010. | Miroslava

Pa lepo, nek probaju da primene ovaj sporazum, bas bih to voleo da vidim. Pitam se koliko bi sati Vlada opstala kada bi prva americka cizma krocila severno od Kosova.

#2 | 18. јануара 2010. | Milos

Onda bi nas optuzili za teroristicki napad na osoblje SAD, zato sto su Vlada i skupstinska vecina garantovali bezbednost njihovom osoblju, pa smo duzni da „preduzimamo neophodne mere radi pruzanja bezbednosti osoblju SAD u Republici Srbiji“ – (clan 6. sporazuma).
A po clanu 9. sporauzma, oni mogu da obavljajuci sluzbene duznosti, malte ne , „sruse pola grada“ i „pobiju gomilu ljudi“ , a da im niko nista ne moze, jer su se obe strane odrekle od podnosenja zahteva za naknadu stete. (Mogu da upadnu u neciju kucu,-ako to oni smatraju kao neophodnim za obavljanje njihove duznosti; da npr.napastvuju nekog naseg bliznjeg,a da ne budu izvedeni ni pred jedan nas niti medjunarodni sud, clan 13, sporazuma.)
A sta biva ako odavde izvrse agresiju na neku trecu drzavu?????
Ili izvodeci vezbe, sa nase teritorije, „slucajno“ ispale projektil koji ce srusiti neki grad u nekoj drzavi oko nas, ili stotinama kilometara daleko????
Ima jos toga………
Ali Vlada i skupstinska vecina su to izglasali,i nas primoravaju da to prihvatimo.
Da li je skupstinska vecina razmisljala i o ovim pitanjima?????

#3 | 23. јануара 2010. | Milica

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

15 гостију прегледа сајт