Српски националисти

Неће моћи, неће проћи!

Преносимо саопштење српске омладине из Нове Пазове: Поводом најава, потом и усвајања Статута Војводине у скупштини Републике Србије, српска омладина из Нове Пазове се спонтано окупила 29.11.2009. године, а потом и 30.11.2009. Прво вече, било је око 50-60 људи, и на тзв. граници која је на улазу у Нову Пазову, окачена је српска застава коју је неко током ноћи поломио.

Вечерас се окупило преко 100, углавном младих људи који су поред качења нове заставе на тзв. граници, блокирали симоблично пут на 15 минута и истакли транспарент дугачак 10 метара са натписом „Неће моћи, неће проћи“. После протестне шетње скуп се зауставио у центру Нове Пазове, када је дошла полиција са 5 аутомобила и легитимисала преостале учеснике мирног протеста, а оне без исправа привела и наплатила им казне од 100 евра.

Протест, Нова Пазова

Српска омладина се није уплашила, већ ће и сутра покушати да се окупи у што већем броју како би мирно исказала протест против покушаја „сецесије“ још једног дела Србије.

1. децембра 2009. | Редакција @ 11.26 | Leave a comment | Акције

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

16 гостију прегледа сајт