Српски националисти

Хапшења у Новом Саду

Преносимо саопштење СНП 1389: Најоштрије осуђујемо данашње понашање полиције у Новом Саду, која је искористила дезинформацију државног секретара Mарка Kараџића о наводном нацистичком скупу, како би мартретирали све грађане, претресали и приводили оне код којих би пронашли у новчанику, џепу, торби или на слици на телефону званичне симболе Државе Србије.

Због тога што су код себе имали беџ са грбом Србије, приведено је и више припадника СНП 1389, уз образложење да је повод за привођење било утврђивање идентитета, што не одговара чињеничном стању јер су сви приведени имали личне карте код себе. Током њиховог боравка у ПС Стари Град у Новом Саду приведено је још других грађана због истог разлога.

Ови догађаји су директна последица усвајања Статута Војводине, чији је циљ издвајање Војводине из надлежности државе Србије, и још један шамар интегритету државе Србије и грађанским правима уопште. Супротно ономе што је Марко Караџић изјавио, у Новом Саду није било никаквог нацистичког скупа, што по ко зна који пут доказује да актуелна власт користи непостојеће нацистичке организације како би полиција вршила тортуру над грађанима Републике Србије.

Сви приведени активисти СНП 1389 пуштени су после пар сати, без икаквих кривичних пријава, нити су поседовали икакве недозвољене предмете. Полиција није уручила писмено решење активистима да су били задржани у притвору.

12. децембра 2009. | Редакција @ 11.47 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

7 гостију прегледа сајт