Српски националисти

Диктатура празноглавих

Много тога је могуће у Србији. Могуће је да држава једнострано примењује прелазни споразум са Европском унијом на своју штету у време озбиљне економске кризе. Могуће је да позамашан број људи још увек верује у бесплатне акције, у сада скромнијем али још увек немогућем издању од 800 евра. Могуће је да се од силних обећања око Заставе и Фијата – 300.000 нових возила, запошљавања и парада – обистини склапање већ произведених возила у минорном броју, а да се то представи као успех. Могуће је чути на медијима са националном фреквенцијом како Срби који живе на Косову и Метохији заправо живе ван Србије – додуше тако се држава и односи према њима – а у исто време веровати да се режим бори за јужну српску покрајину. Заправо, могуће је од пораза направити победу, од апсурда озбиљност, од неуспеха успех, од лажи истину, од малограђанина: Европљанина.

Сила Бога не моли


Тако смо ових дана добили нови феномен, казну без злочина, можда као покушај равнотеже злочину без казне (прва асоцијација: агресија, нажалост, није једина). Ухапшени су: припадници покрета СНП 1389, укључујући портпарола те организације Мишу Вацића; Радојко Љубичић, вођа свакодневних протеста на Тргу Републике; Младен Обрадовић и други активисти из Образа. Њихов злочин? Окупљање без дозволе. Казна? 30 дана затвора, уз пуну подршку свих добро познатих бораца против људских права, по новоговору познатијих као борци за људска права.

Да би режим оправдао овај преседан у борби против неистомишљеника, и очит реваншизам због отказивања педербала, медији су радо ускочили не би ли помогли у борби против хулигана, ултрамегагига десничара, клерофашистоидних нациразбојника и осталих неевропских (о ироније) елемената нашег друштва. Без страха од новог Закона о инфомисању и последица тако очигледних лажи и клеветања. У држави у којој је закон једнак за све, осим када је „једнакији“ за неке, ово ни не чуди. Грађани су били изложени свим методама режимске пропаганде, од спајања неповезаних догађаја, позивања квази стручњака и потпуном једноумљу у политичким и информативним програмима.

Примера ради, јавност се информише о хапшењу „изгредника“ у истом чланку који описује нападе на странце у Београду. Да ли постоји и један доказ, или индикација да су ухапшени повезани са тим нападом? Да ли је толико невероватно да се у граду од 2 милиона људи деси неки покушај крађе, туча или нешто слично? Исто тако доводи се у везу туча навијача – честа појава у градовима широм Европе и света – и насиље на улицама Београда (које махом изазивају батинаши Драгана Ђиласа и његових пријатеља тајкуна у обрачуну са радницима/Ромима/демонстрантима) са протестима националистичких, десничарских и других организација, све без основа и доказа. Колико глуп човек мора бити да падне на тако површну, очигледну и покварену пропаганду: кривицу (измишљеном) асоцијацијом? Довољно је прегледати коментаре на сајту РТС-а или Б92 и уверити се колико глуп…

Епилог оргијања угрожене власти, њихових слина новинара, слуга полицајаца и осталих апарата репресије у Србији је тамничење младића који никога нису напали и који су користили Уставом гарантовано право на окупљање и слободно изражавање. Они су осуђени експресно, мимо процедуре и без присуства њихових адвоката на 30 дана робије. Међу њима, неки који су већ по други или трећи пут на удару диктаторског режима, сваки пут кажњавани због ненасилних протеста. Врхунац мора бити изговор за затворске казне: наводно кршење забране окупљања у центру Београда. Како ће онда наши празноглави диктатори објаснити одржавање најављеног дочека кошаркаша, у сред Београда, у коме је окупљање забрањено? Онима који су поверовали у све лажи до сада, без проблема.

Када се ти безмозговићи, становници Београда – они који верују у акције, фијат, визе, ссп, хулигане и еУропу – питају зашто је Србија још увек фактички изолована од тековина цивилизације, иако отворена и крајње жељна пажње и укора од „цивилизованог“ Запада, не разумеју да су они највећи кривци за тренутно стање. Ти, заправо малограђани, коче Србију, држећи нас у њиховој фантазији где је незнање снага. Помоћу те снаге малограђанског заноса општепристуног у нашој престоници (попут тапшања Марсељези) Србија остаје колонија великих сила, наших фамозних „стубова“ репресије и ропства које гајимо и чувамо „као мало воде на длану“. Из те ограничене и затуцане клике извиру проблеми који сваким даном постају све озбиљнији. Ако се ова хистерија, репресија и опште умоболно стање настави, остаћемо заробљени у фантазији без граница која се данас зове Србија: непослушни иза решетака, послушни заробљени сопственом глупошћу.

21. септембра 2009. | Ненад Вукићевић @ 01.27 | 12 Comments | Мишљења

12 Comments »

Sve je to normalno u jednom diktatorskom rezimu.
Sve se ponavlja i srecom su oni na vlasti mnogo glupi.
Cim pocnu politicka hapsenja desava se ono neminovno,naime svaki politicki zatvorenik dobija u zatvoru jedan divan regrutni centar gde moze da edukuje ljude i pridobije ih za svoju stvar.
Novi saborci se mnoze jako brzo jer svaki pridobijeni clan siri svoje misljenje cim izadje na slobodu ili pak promeni zatvor.
I to je prvi stepen ,drugi nastaje kad vlast u svojoj nemoci pocne da zabranjuje stranke i grupe koje im smetaju i tada one ne nestaju vec prelaze u ilegalu odakle mnogo bolje rade na ostvarivanju svojih ciljeva.
Sve ce to naravno biti potpomognuto i losom finansijskom situacijom u koju je narod dovela nesposobna i kriminalna vlast i eto ocas posla cemo imati narod na ulici koji ce biti dovoljno posvecen i edukovan da preuzme vlast i kazni ove lopove i izdajnike onako kako je to istorijski uobicajeno.
Sa zeljom da dan za kaznjavanje dodje sto pre i sa zeljom da vi istrajete zelim nam mnogo srece i pameti

#1 | 21. септембра 2009. | Airon

Прво, поменуте организације немају никакве идеолошке везе са српским национализмом.

Друго, неко жели да поменуте организације повеже са национализмом. Јер ако је Младен Обрадовић представник српског национализма, ја први не бих желео да будем националиста, а то је био и циљ, да се „покрети“ од по 15 људи представе као националисти који ће одиграти улогу корисних идиота.

Треће, знам да нећеш објавити овај коментар, али бар га прочитај.

#2 | 21. септембра 2009. | Никола - Световид

У Европску унију као у Стамбол
Пролог:
Када је коџа Милош пратио Петра Ичка првог србског капућехају (дипломату) у Стамбол на преговоре овако га је саветовао:
Турци су алави на паре и на дупе. А ми Петре пара немамо, па ти види шта ћеш!
Изгледа да ни данас није ништа боље.
Видети:
11 September 2009 – Read Rainbow Rose’s letter to the Democratic Party of Serbia, stressing their membership to support the Belgrade LGBT Pride organised on September 20th (September 7th, 2009)
http://www.rainbowrose.eu/IMG/pdf/RAINBOWROSE-to-DEMOCRATIC-PARTY_PRIDE_.pdf

Фрапира дрскост режима који у најбољој традицији бољшевизма у стилу
„Променићемо лице наше земље изградићемо новога човека“ почео да преумљује српски народ ударајући на постојећи систем вредности и морал. По последљем попису становништа 95 процената становника Србије су верујући. Православни, римо-католоци, муслимани,Јевреји држећи се својих светих книга не могу друкчије третирати „Параду поноса“ него као параду Содоме и Гоморе или параду срама.Време је да се сетимо Фјодора Михајловича Достојевског и две његове мисли:
1. Ако Бога нема онда је све дозвољено
и
2. Европа нам је мила. Али Европа без Христа је гробље.Најмилије гробље.
Стога са хришћанском љубављу молимо се за нашу сексуално дезоријентисану браћу у Христу,који због те своје дезоријентације угожавају своје спасење.Јер:
„Или не знате да неправедници неће наслeдити Царства Божјега? Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни рукоблудници, ни мужеложници, ни лакомци, ни лопови, ни пијанице, ни опадачи, ни отимачи, неће наследити Царство Божје“
(Апостол Павле 1. Кор. 6, 9-10)
Али за све оне који зарад политичких и лукративних разлога манипулишу са овим несрећницима можемо као и Господ и Спас Наш рећи:
„Фарисеји лицемери породе аспидин“.

#3 | 21. септембра 2009. | stanko

Ма добро Станко, али што онда не пустити да се незадовољство народа акумулира и да на крају експлодира? Можда ти сматраш да су ухапшени „светосавски родољуби“, али заправо они су реклама за геј параду. Јер да је геј парада одржана народ био усмерио своје незадовољство на власт која је то допустила, овако је народ преусмерен. Ма џабе пишем…. причам глувима. Јесте, јесте режим се улашио од Младена Обрадовића и Мише Вацића тих угледних народних трибуна… како да не.

#4 | 21. септембра 2009. | Никола

Нисам сигуран да се са Николом слажем у вези дисквалификација „Образа“ и „1389“, али се у потпуности слажем са оценом да би власт, а посредно и ЛГБТ-овци имали више штете и мање користи да је парада одржана. Време је да национални покрети почну играти паметно и тактично, а онај ко то не схвата и ради супротно или лоше капира или свесно ради против. У оба случаја национална идеја има штету.

#5 | 21. септембра 2009. | Веља

Mладен Обрадовић није представник српског национализма , већ представник срБског национализма , а ви господине Никола и нисте националиста и немате појма о чему причате . Слобода за Младена !!!!!!!!

#6 | 22. септембра 2009. | ивана

Само Николи `световид-поносу` да поручим…
Завист је исто смртни грех!!!
Из свог писања човека овде ти си се `уХватио` Младена Обрадовића?!
Јадан је НАШ национализам Светосавски кад се такви као ти њима зову!!!
Срамота ме Никола `срБине` твоје срамоте и идиотизма као човека на првом месту а као Светосавског националисте нећу ни писати!

Позздрављам написани блог и само да си додао није Београд Србија
и нису СВИ београђани безмозговићи мада већина јесу без преседана
глупи и имбецилни за медаљу и то златну!

#7 | 22. септембра 2009. | Алексдандар Вук Илић

Кад ће се Срби већ једном решити братства и јединства?
Да ли је то наша ретардираност ил већ шта друго?

#8 | 22. септембра 2009. | национале

Господине Илићу,

Па да тај Образ нешто ваља онда би за 8 година постојања и деловања имао иза себе више од 100 присталица. Ви Образовци постојите само да би делили националисте, почев од питања правописа до верских осећања. Увек ћу указивати колике сте штеточине јер то и јесте. Постоји само један аутентични српски национализам који заступа доктор Шешељ. А ово што Образовци заступају је чист фундаментализам.

#9 | 23. септембра 2009. | Никола

Сад ми паде на памет, зар Образовци нису хтели да туку двоје људи само зато што су носили заставу Венецуеле?

#10 | 23. септембра 2009. | Никола

zao mi je kada vidim ovakve komentare na srpskim stranicama nisam pripadnik ni jedne organizacije ali ipak moram da postavim jedno pitanje svim mojim cestitim srbima .sta je to srs ili neko od njih uradio zadnjih godina vise od obraza nista otimali su se za vlast i medjusobno optuzivali dok su momci iz obraza i pokreta 1389 uradili mnogo jer da su tako mali i bezopasninebi ih tadicevci zabranjivali ? zivela srbija .

#11 | 25. септембра 2009. | stevan

Dear friends,
ISLAM is not an Religious, ISLAM is an CRIME!
The USA are the greatest Terrorists of World!
Solidarity, your German friend Juergen

#12 | 22. октобра 2009. | Juergen

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

9 гостију прегледа сајт