Српски националисти

Искористите право на личну карту без чипа!

Замена личних карата је у току већ дуже од годину дана. За све оне који ће тек узимати нове исправе, ово је подсетник да је могуће тражити нову личну карту без чипа. Треба знати и да је обавеза службеника који прикупља Ваше податке, приликом подношења захтева за нову личну карту, да постави питање „желите ли нову личну карту са чипом, или без?“

Лична карта


Велики број грађана Србије још нису заменили стару личну карту. Када је усвајан Закон о личној карти средином 2006. године, почела је кампања против обавезних чипова на новим личним исправама. Захваљујући покретима као што су Двери српске и За живот без жига, Правилником о новој личној карти из јануара 2007. године грађани су добили право да траже нове личне карте без чипа.

Ово је представљало велику победу над покушајима власти да на грађане наметну својеврсни експеримент у походу ка информатичком друштву, и тако отворе пут ка могућим значајним ускраћењем права на приватност и заштиту података, и осталих слобода. С обзиром да је поседовање и ношење личне карте обавезно у Републици Србији, сваки корак ка евентуалном електронском „таговању“ грађана је ништа мање него напад на слободно друштво, још један у низу од стране овог режима.

Скептици могу себи поставити питање, чему чип? Неки од основних аргумената за чип су лажни; заштита од фалсификовања на пример, електронске личне карте ће само олакшати фалсификовање, никако отежати, због пружања лажног осећаја сигурности службеницима, који ће сматрати да су електронски подаци сигурно тачни (управо супротно је истина). Такође, аргумент о бржем приступу подацима; да ли је толико теже укуцати тринаестоцифрени број од убацивања личне карте у читач и чекања да га он протумачи, да то оправдава коришћење чипа? Наравно да не.

Који су онда могући мотиви? Када се једном уведу ти, за сада, беспотребни чипови, следеће генерације личних карата ће – уз једноставан прелазак на РФИД технологију, без потребе измене закона и прописа – омогућити посредно праћење грађана… Прочитајте више о томе у чланку Е-тоталитаризам на нашем сајту.

Зато Вас позивамо да искористите своје право и – када будете мењали личне исправе – тражите личну карту без чипа. Имајући у виду да су нове личне карте очигледно привремено решење, пошто се издају на само 5 година, што буде већи број грађана који у овом циклусу тражи личну карту без чипа, то ће бити лакше оправдати притисак на власти да не промене правила приликом следећег циклуса обнова, и ојачаће нашу позицију да се електронске личне карте у потпуности укину.

Искрористите Ваше право, тражите личну карту без чипа!

23. августа 2009. | Ненад Вукићевић @ 17.33 | 37 Comments | Акције

37 Comments »

Oдличан текст и одлично запажање. Међутим, истине ради, највећи организациони допринос кампањи за „за живот без жига“ дале су Двери српске. После трибине пред око хиљаду и по људи на Машинском факултету, донесена је уредба о могућности избора у узимању личних карата.А Двери нису поменуте у овом тексту. Поздрав и свако добро.

#1 | 23. августа 2009. | данило

@Данило: Тачно, Двери су заиста имали веома значајан учинак током те кампање, грешком сам заборавио да их наведем иако заслужују све похвале. Изменио сам текст и додао линк ка Дверима, ако неко до сада није знао за њихове акције сигуран сам да може наћи на сајту.

Посебно бих напоменуо онај часопис о „Великом брату“ чини ми се, који се веома озбиљно бавио сличном тематиком као чланак о Е-тоталитаризму на овом сајту.

#2 | 23. августа 2009. | Ненад Вукићевић

Хвала на исправци. Иначе, на сајту Двери је постављен текст о бирократији у ЕУ http://www.dverisrpske.com/tekst/174355 . Надам се да није проблем да понекад преузмемо тескт са Вашег блога уз, наравно, навођење извора. Свако добро.

#3 | 24. августа 2009. | данило

ja sam podneo zahtev za ličnu kartu pre 7 dana i sutra ću je dobiti, a pri tome niko me nije pitao da li hoću sa čipom ili bez čipa!
brukaaa..ima da im jebem kevu

#4 | 25. августа 2009. | Marko

Jebale vas dveri i ostale zveri, zatucane budale iz 18. veka. Naravno da cu uzeti licnu kartu sa biometrijskim cipom zbog lakse identifikacije bilo neke nesrece. majmuni, tamo pise krvna grupa i jos neki detalji veoma bitni za lekare. kako ste tupi, ne mogu da verujem!

#5 | 27. августа 2009. | Milan

@Данило: Слободно преузимајте текстове, по вољи. Надам се да исто важи и за нас, да с времена на време поставимо неки ваш текст овде.

@Марко: Мене су питали, и пријатно изненадили, када сам поднео захтев пре скоро месец дана. То је било МУП-у Стари град у Београду. Вероватно зависи од особе која ради, али та која те није питала да ли желиш чип или не је прекршила Правилник о издавању личних карата.

@Милан: Не буди баш толико туп. Прво, не питају за крвну групу, тако да та информација сигурно није „на чипу“. Друго, да ли је лакше прочитати текст на пластичној картици, или електронски чип? Мислиш да је лекару лакше да тражи читач (који сигурно не постоји ни у једној болници у Србији) за чип, или да прочита сам текст на личној карти?

Ако је оштећена, која је вероватноћа да ће текст бити избрисан, а осетљив електронски чип остати читав? Чак и да остане читав, да ли ће бити читљив без посебне обраде (ако се пластика истопила, како ставити у читач нпр), много питања, много компликација да се реши проблем преноса једноставних информација – које могу да се испишу на саму ЛК.

Размисли мало пре него што реагујеш, у питању је твоје право на приватност и слободу, и право будућих генерација.

#6 | 27. августа 2009. | Ненад Вукићевић

Надам се да исто важи и за нас, да с времена на време поставимо неки ваш текст овде.
____________________________

Подразумева се. Поздрав.

#7 | 29. августа 2009. | данило

Pomoz Bog braco……..pre 5 meseci sam izvadio licnu kartu i nisam upitan da li cu sa cipom ili bez jer nisam bio upucen u to………kasnije citajuci o otkrovenju i gledanju nekih dokumentaraca shvatio sam da imam problem i da na zalost ja koristim licnu kartu sa cipom…….ima li nekih sansi da je vratim pa da izvadim bez cipa ili nesto slicno……..zamolio bih vas za odgovor….hvala

#8 | 30. августа 2009. | Bojan

Bog pomogao!

Jednostavno „izgubi“ novu ličnu kartu i kad ponovo budeš išao da je vadiš, traži bez čipa…
Pozdrav.

#9 | 31. августа 2009. | Danilo

Само ако си спреман да платиш све поново. Нисам сигуран која је процедура након губитка, али имај у виду да мораш прво да пријавиш губитак, па онда поново на вађење уз (вероватно) извештај да си пријавио губитак. Боље онда да заборавиш у џепу пред прање, па пријави оштећење. ;)

Ту је и трошак за вађење уверења о држављанству и извода из матичне књиге рођених (један од ових је потребан за личну карту ако се добро сећам), али то можеш да тражиш за „сврхе запослења“, онда добијаш бесплатно. А не заборави ни оних ~1000дин колико кошта ЛК.

Реално, неко би требало да се буни што није питан, иако Правилник налаже, и тражи нови примерак без чипа, бесплатно.

#10 | 31. августа 2009. | Ненад Вукићевић

Iskoristi ovo saopstenje SPC ako budu pravili problem
http://www.cepis-spc.com/node/22

#11 | 31. августа 2009. | Privacy International

Свако ћу искористити право да узмем личну карту без чипа,када јој за то буде време! А уколико ми службеница буде на шалтеру рекла да је то немогуће (као што је рекла мом другару), рећићу јој да ми написмено са печатом да ту изјаву а ја ћу се даље обратити коме треба да потврдимо (или отклонимо) њену тврдњу.

Мада ми је јако криво што ова слобода избора (са чипом-без чипа) није остављена и за пасоше. Не путујем често, али ето сада ћу бити приморана да седим у Србији јер не желим да вадим пасош са биометријским чипом.

У сваком случају треба се захвалити и СПЦ због њихове подршке и залагања да се омогући бар лична карта без чипа.

#12 | 3. септембра 2009. | срећкица

Господине Вукићевићу,
прочитала сам ваш текст „Е-тоталитаризам“ где сте спомињали микро-чипове такве величине да могу да се уграде у лист папира. Интересује ме, ко нама гарантује да поред нашег права да кажемо НЕ чипу на л.к., систем неће без нашег знања уградити тај микро-чип у личну карту?

Унапред хвала и свако добро!

#13 | 3. септембра 2009. | срећкица

нема леба од овога ми смо пропали у сваком погледу…а жигосање нам не гине… за неколико година нпр ће да уведу закон за то и крај…и ви онда кажете е ми ћемо тада да будемо баје нећемо хтети…па ајде сада неко нека проба да крши закон…као немој да плаћате ртс претплату, па како човече после кад стигне камата и тужба шта онда ? да идем у затвор ?

#14 | 8. септембра 2009. | Милан

Važnost nove lične karte je 5 godina i prethodne „TRAJNE“ LK (mislim da su bile za starije od 65 godina)su takodje ograničene.
Po nekim saznanjma za 4 godine izdavaće se još novije LK bez pitanja u vezi sa čipom koji neće biti vidljiv kao ovaj i na daljinsko očitavanje, sličan ovima koje ugradjuju u nove „biometrijske“ Pasoše.
I još nešto, u prvoj verziji izgleda LK na prednjoj strani je bila silueta Srbije, gde nestade?
Možda jer se tamo nalazilo i Kosovo.

#15 | 13. септембра 2009. | 3oka

Што волим ове ликове из 21. века. Тај 21. век је само њих чекао да се роде па да време иде даље. Ја сам нажалост закаснио, тај 18. век је прошао а искрено, најдраже би ми било да сам рођен у средњем веку. Овако сам затуцан, рођен у веку у ком су се чинила највећа злодела у историји цивилизације, наставио да живим у веку у којем ће се тек десити страхоте које свет није видео. Али то је мање важно важно је да баја има чип на ЛК да би доктор знао која је крвна група. Какав ретард. ЛДП-овци и остали јакубинци набијем вас на чип.

#16 | 13. септембра 2009. | Владимир

Ovaj tekst je sramota za sve prave Srpske nacionaliste. Kakav žig, o čemu pričate? Pa to što piše na kartici piše i na čipu, šta je u tom slučaju žig zveri (ili čega već). Kažete kada se uvede RFID čip moći će svuda da vas prate. Pri današnjem stepenu razvoja RFID kartica to je naučna fantastika. RFID kartica radi tako što, kada se unese u elektormagnetno polje dolazi do indukcije male količine energije koja je dovoljna da „pročita“ i emituje informaciju nazad. Zamislite količinu energije koja je potrebna da se indukuje u kartici da bi emitovala informaciju bilo gde kako neki „stručnjaci“ spominju. Uostalom, ako se tripujete da vas neko prati, onda bacite i mobilni telefon, jer uz pomoć informacije sa baznih stanica, mogu da vam odrede prilično preciznu lokaciju (u većim gradovima bukvalno u 500m)i to mnogo bolje nego sa lične karte sa čipom(što je danas nemoguće). A vi braćo, ako se bolje osećate u 18 veku, to je vaš problem. Jaka Srbija je samo Srbija sa obe noge u 21 veku.

#17 | 12. октобра 2009. | Boris

Пасивни РФИД чипови се могу читати са раздаљине од неколико метара и више, на пример (11м):

http://www.foodproductiondaily.com/Supply-Chain/Long-distance-RFID-reader

Сасвим довољно да читачи постављени на улицама, у радњама или радним местима обележе пролазак или присуство свакога ко носи личну карту са РФИД чипом. То није никаква фантазија, само ствар процене будуће примене постојеће технологије, можда се не слажеш да ће тако бити, али ако кажеш да је то немогуће онда показујеш колико слабо познајеш материју.

Друго, мобилни телефон није обавезан, можеш га сутра угасити и никада више не носити са собом. Лична карта је обавезна и мораш је имати код себе.

Aко те занима тематика, имаш чланак „Е-тоталитаризам“ на овом сајту који мало опширније објашњава потенцијалне примене постојећих технологија и угрожавање приватности грађана.

#18 | 13. октобра 2009. | Ненад Вукићевић

Na internetu možeš naći i vest da su Japanci uspeli da na monitoru predstave lik predmeta koji je osoba zamislila. I šta ćemo onda? Radim u IT-u i lično sam testirao više modela čitača RFID kartica. I NIJEDAN, pazi nijedan nije mogao da „baci“ više od 30cm, a i to sa diskutabilnom tačnošću očitavanja. Hajde da prihvatim da su stvarno uspeli da naprave (a osnovano sumnjam) čitač koji čita sa 11m. Šta misliš u kojim uslovima je to postignuto? U našem okruženju je konstantno elektromagnetno zagađenje koje postoji svuda oko nas (razni releji, dalekovodi,električne instalacije,radio i tv repetitori,signali sa baznih stanica mob.telefonije…). To u praksi znači da reklamne podatke možeš slobodno da podeliš sa 10. (Najbolji primer su Panasonic bežični telefoni kojima u uputstvu piše da imaju domet 50m, da ali na nekom pustom ostrvu). Pročitao sam tekst e-totalitarizam i u principu je uglavnom tačan.

#19 | 14. октобра 2009. | Boris

Сте приметили да сви који су за личне карте са чипом потписују латиницом?

#20 | 28. марта 2010. | Бук

Дааа.. интересантно…можда су већ мало мутирали или су постали чланови „библиотеке“. Него, треба заштити параво на слободу и приватност човјека…Они који хоће да буди бројкице на нечијој „фарми“ нека то раде за себе.

#21 | 17. јуна 2010. | Нико

@Boris (tri posta iznad) Kada su u pitanju Panasonic bezicni telefoni, niste u pravu. Nisam neko ko ih promovise, vec ih u kuci imam dva razlicita modela. Stari, sa antenom izvan kucista i novi, koji lici na mobilni telefon. Oba imaju daleko veci domet od 50 metara iako su osnovni modele a ne neki sa oznakom kao „extended range“. Taj stariji je, na primer, imao komunikaciju sa bazom koja se nalazila u stanu i to tako da je bezicna slusalica bila udaljena preko 100 od zgrade a na suprotnoj strani zgrade je stan u kojem se nalazila baza, dakle iza najmanje tri debela zida. Bilo je smetnji ali razgovor se mogao obaviti. Isto tako, jos kvalitetnija veza je bila u situaciji gde je baza na petom spratu a slusalica u podrumu. Pet spratova+prizemlje+podrum pri cemu slusalica nije u hodniku zgrade vec bas u podrumskoj prostoriji. Dakle, vas primer sa bezicnim telefonima je daleko od validnog.

#22 | 10. децембра 2010. | Kot

Ima tu neka prednost sa cipom ,recimo kada kontrolor trazi licnu kartu u GSP , nece sigurno imati citac da vidi podtke , mozda gresim !?

#23 | 9. јула 2011. | Ivan

Треба да искористимо право на слободу и да кажемо да нећемо те нове личне карте,нема везе да ли су са или без чипа,пролази се кроз исти процес израде.Масовни јавни протести (мирни и без рушења и паљења,туча и свега приде уз то) и да решимо више тај проблем.Тако су радили и Руси и Грци па су се одбранили.Није ваљда да смо ми толико глупи и слепи да не можемо увидети куда све ово води.Покренимо се док не буде касно!

#24 | 2. августа 2011. | Србко

Браћо, морам да вас упозорим да је, као и што монах Николај из Свете Петке сам каже, процедура за узимање нове личне карте са чипом и без чипа иста.

1. Подаци се у оба случаја убацују у компјутерски систем и шаљу даље у Брисел у компјутер звани Звер.

2. За обе личне карте се улази у кабину и слика апаратом који је кодиран сатанистичком црномагијском процедуром и у коме се, по речима искусних духовника и сведочењу поједних верника – налази ђаво.

3. За обе личне карте се десни прст, којим се осењујемо Крсним знамењем, ставља на скенер који је вероватно урађен по систему пентаграм – 3 шестице.

4. Вероватно има и скривених детаља и порука у самим документима који нису видљиви голим оком, типа „Одричем се Бога“ итд.

Најбоље је да ко не мора уопште не узима нова документа. Ако сте гледали документарни филм „Сусрет са вечношћу“, сећате се шта је рекао блаженопочивши брат Андреј кад је после клиничке смрти напустао Небеса – „поручили су ми да никаква документа не узимам“.

Погледајте и филм: „Egzorcizam – demoni priznaju o žigu zveri“ на Ју Тубу – http://www.youtube.com/watch?v=n_154QUshWM

Дакле може да се деси, додуше не увек, да се у човека усели ђаво приликом узимања нових докумената. Тако да ко тамо иде мора да се припреми, и као што каже монах Николај – после скенирања прста да стави кући прст на плотну док мало не испече кожу, па онда кад се направи плик – да га одстрани уз гласно одрицање ђавола.

Видите, није једноставно живети у 21. веку, замке су на сваком кораку, а што овога конкретно тиче, нова документа нису оно право „жигосање“ које ће тек да следи, али јесу сигурно припрема и нека врста „веридбе“ за „брак“ који предстоји.

Зато је битно да будемо сложни и да се држимо и чувамо заједно, јер само слогом и јединством у Христу можемо сва искушења која нам долазе да победимо.

Бог да нас сачува у овим временима до Свог другог доласка. Тешка времена са одсуством Божије благодати тек предстоје и тек ћемо да вичемо „Боже, дођи што пре!“

#25 | 14. децембра 2011. | Александар

Поента ових нових докумената ЈЕСТЕ:

Да се тако испрограмираном процедуром од верника који су стекли благодат Духа Светога Она одузме.

А они који Је немају да се у томе спрече и да се још више утврде у „систему“.

На тај начин би се сви разоружали, и верни и неверни, били би неспремни за духовну борбу и антихрист би се лако зацарио.

Такође и свештеници и монаси, који држе исправну Литургију, ако би узели нова документа и ако би од њих Дух Свети одступио, ко би онда бранио веру Православну и ко би био веза народа са Богом.

А то је циљ, раскинути везу људи са Богом и погубити и душе за вечност. Само, мало су се прерачунали, Русија, Србија, Украјина, Белорусија и остале Православне земље припремају одговор, Бог нас већ припрема за духовни и физички рат којим ћемо победу у Његово Име да однесемо и Бога на земљи и у вечности да прославимо.

Ко не разуме део о благодати Духа Светога нека прочита књигу „Циљ живота“ Светог Серафима Саровског, где се описује лепо и једноставно шта је то што је најбитније за једног верника и са чиме он путује у Царство Небеско.

#26 | 14. децембра 2011. | Александар

Braco, necemo se svi spasiti, ko ima oci neka vidi, ko ima usi neka cuje!

#27 | 4. фебруара 2012. | milica

i ta policija i ona ce dodje pod sud HRISTA pa cemo da vidimo!!!!!

#28 | 3. марта 2012. | Marko

i to uskoro… nece pomogne ni cika Daca ni familija vec odluka Gospoda!

#29 | 3. марта 2012. | Marko

Braćo, poslušajte molim vas. Kada se čovjek krsti tada on ostaje upisan u Božiju knjigu krštenja t.j knjigu života. Sotona kopira tu knjigu praveću svoju sopstvenu knjigu, svoju sopstvenu bazu podataka.
Otkrovenje svetog Jovana apostola kaže o današnjim događajima i onim koji će se tek desiti i zaista vidimo da je tako.Uskoro dolaze poslednja vremena koje nam je Jovan opisao u svojoj knjizi, a vidimo da se već dešavaju. Ovako kaže Otkrovenje:
¸¸I učini da se svima, malima i velikima, bogatima i siromasima, udari žig na desnu ruku ili na čelo, i da niko ne može ni kupovati ni prodavati osim onoga koji ima žig, ime zvijeri ili broj njenog imena. Tu je mudrost. Ko je razuman neka izračuna broj zvijeri, jer to je broj čovječiji, a broj njegov je šest stotina šezdeset i šest¨.
Dalje nam Bog mudro poručuje:

¸¸I ko se pokloni zvijeri i ikoni njezinoj, i primi žig na čelo svoje i ruku svoju, i on će piti vina od gnjeva Božijega.
I dim mučenja njegovog izlaziće va vijek vijeka; i neće imati mira ni dan ni noć koji se poklanjaju zvijeri i ikoni njezinoj. I koji primaju žig imena njezina.¨

Vidite broj imena zvijeri je 666. Jasno je rečeno šta će biti sa onima koji prihvate žig zvijeri ili čak broj imena njezina. Znači ne moramo čekati RFID ispod kože ili na ruci. Dovoljno je da uzmemo biometrijska dokumenta i time prihvatimo ime zvijeri. Kad prihvatimo ime zvijeri odričemo se Boga samog.
Svaki bar kod (EAN I UPC) u osnovi imaju 666. To su one prve dvije, srednje i krajnje dvije linije. Ispod njih ne piše broj ali kada bolje pogledate kod koji već ima broj 6 vidjećete da je to taj razmak linija. Uopšte svi bar kodovi kada se dekodiraju u osnovi imaju 666. Ide se na to da se u jednom dokumentu ili jednom čipu objedini lična karta, vozačka dozvola, zdravstvena legitimacija, bankovna kartica i sve ostalo.

#30 | 8. априла 2012. | Marko

Kada udjete u kabinu za slikanje prilikom izavanja biometrijskih isprava dešavaju se neke veoma loše stvari koje nikako nemaju za cilj povećanje naše lične bezbjednosti.
Kao što je gore već neko spomenuo vaši otisci prsta se digitalizuju i pohranjuju u bazu podataka. Možda to ne znate ali se skeniraju vaše zjenice i takodje u digitalnom obliku pohranjuju u bazu podataka. Vaša glava se geometrijski obradjuje i takva 3D slika glave se digitalizuje i pohranjuje u bazu podataka. Vremenom će se ta baza bez vašeg znanja nadograđivati krvnom grupom recimo, kasnije i DNK podacima. Znači neke grubo rečeno mjere vašeg tijela i organizma i vas samih, t.j. vaše životne veličine se digitalno pohranjuju u centralnu bazu podataka u vašoj zemlji i u bazu podataka (namjerno ponavljam baza podataka)u
najmoćniji kompjuter na svijetu koji se nalazi u Briselu, u zgradi u obliku krsta “Berlayamount“
Znate li kako se zove taj kompjuter? THE BEAST tj. ZVIJER.
Svaka dalja priča o ovome je suvišna. jasno je rečeno šta će biti sa onima koji uzmu biometrijska dokumenta tj broj imena zvijeri. Kod nas u BiH pa tako i u Republici Srpskoj od 2013. počinje izdavanje novih biometrijskih dokumenata. Postoje grupe vjernika t.j. braće koji znaju o ovome i koji su za pružanje otpora uzimanju biometrijsksih dokumenata. Došlo je vrijeme da se organizujemo. Već počinje. Iz bezbijednosnih razloga niko ne zna ko koga poziva na skupove koji su počeli da se održavaju povodom ovoga. Kao i anonimusi mi djelujemo tako da svako može da poziva svakog i svako može da predlaže i djeluje i da prenosi prijedloge i ideje, a da ne zna ko je njega pozvao na sprovođenje neke ideje. Za sada smo počeli da razgovaramo i ja mislim da bi bilo dobro da te male grupe naprave medjusobne kontakte i da se organizuju u veće skupove. Znači ima nas braće Pravoslavne dosta samo se nismo okupili u većoj masi. Pozivam sve koji su spremni da kažu svoje ne da se jave na mail: aplikator.razuma@gmail.com

#31 | 8. априла 2012. | Marko

Sa stanovništa bezbjednosti, zamisao da svi podaci građana jedne zemlje stoje u jednoj centralnoj bazi podataka, čak van države, dostupni potencijalnim neprijateljima, hakerima, kriminalcima, u potpunosti je suluda. Oprema koja je u Srbiju za ovo naručena još prije nekoliko godina, a da uopšte nije bilo ni blizu pojavljivanje novog zakona pred skupštinom, bez znanja i odobrenja građana, koštala je po priznanju samog ministra policije, Dragana Jocića, skoro 100 000 000 dolara poreskog novca od naroda. Nabavljena je pod tajnim i sumnjivim okolnostima bez konkursa i zakonskog osnova. Podpredsjednik advokatske komore Srbije, Vlastimir Đorđevic kaže kako je oprema nabavljena pod sumnjivim okolnostima jer nije normalno da nabavljate opremu koja košta veoma mnogo, a da ne znate njene tehničke karakteristike. ’’Kao advokat mogu reći ono što kao državni tužilac ili javni službenik ne bih smio reći…a to je da je kupovina dirigovana iz nekog velikog centra moći iz vana.’’-kaže V.D.

Neko je debelo profitirao od ovoga i taj neko će nastaviti da profitira jer ovakvi sistemi zahtijevaju stalnu nabavku i nadogradnju nove opreme. Niko u Evropi još nema ovakve napredne dokumente i lične karte kakve današnja vlast namjerava da uvede u Srbiji. Ali to ne znači da ih neće uvesti. U skoroj budućnosti, vladari svijeta ugradiće ovakav čip svakom stanovniku Evropske unije. Podaci koje sadrže čipovi biće pohranjeni u centralni kompjuter koji nosi ime,

#32 | 8. априла 2012. | Marko

BEAST ili ZVIJER
Binary Electronic Accounting Surveillance Terminal ili BEAST kako su ga nazvali inžinjeri i tehničari koji su ga napravili.

Znamo da BEAST u prevodu znači zvijer.

#33 | 8. априла 2012. | Marko

Pogledajte dokumentarni film o nabavci opreme za nove lične karte u Srbiji OBAVEZNO
http://video.google.com/videoplay?docid=-2220041310339723282

#34 | 8. априла 2012. | Marko

Idioti, kako mogu da vas prate preko te „sledeće generacije“ čipa kada lična karta nema i ne može da ima napajanje? GPS tracker ne može da radi na vazduh – radi na baterije. Hoćete da kažete da je moguće uvesti zakon o obaveznom punjenju ličnih karata?

#35 | 4. августа 2012. | Filip

Iz iskustva vam kazem moguce je pratiti svaki cip pa i sim jer ima „jedinstveni zapis“ ne gubite se.Pa ljudi mogu hvatati signal sa sondi na Marsu i dalje snimati tela sa kraja svemira nikakav problem nije ocitati cip i lokaciju.Nemate pojma znaci 100 % mogu da se prate licne karte to moze svaki savremeniji radar.

#36 | 22. августа 2012. | lazar

Зилотска пропаганда

#37 | 6. децембра 2012. | Milan

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

41 гостију прегледа сајт