Српски националисти

Бојкот РТВ претплате

Све већи број људи је згрожен понашањем Јавног медијског сервиса. Медијски мрак у Србији – потпуни недостатак професионалног и слободног новинарства – се мора разбити. Као финансијери Јавног сервиса имамо право да очекујемо објективно и непристрасно информисање! Нажалост, наше паре се користе за пропаганде потребе владајуће већине. Такав сервис лажи не заслужује наше поверење, а још мање наш новац. Једино решење је бојкот претплате!

Разлози за бојкот

Шта фали Јавном сервису?

Сервис „европске“ Србије

Откада је Јавни сервис Србије постао европски, непосредно пре стварања коалиције За европску Србију (ЗЕС), нестала је и последња илузија о наводној непристрасности сервиса „свих грађана“. Чињеница да је једна политичко-пропагандна флоскула постала званични назив медијског сервиса који финансирају сви грађани, не само бирачи једне политичке коалиције, представља увреду за претплатнике. Европско опредељење – које се своди на тежњу ка чланству у Европској унији – се погрешно представља као једино опредељење грађана Србије и тиме фаворизује само једна страна политичке сцене, а то се даље сужава избором речи које овај сервис уско везују само за једног политичара и његову коалицију странака: За европску Србију – Борис Тадић.

Чак и ако су истраживања која се пласирају у јавност тачна, а постоје велике недоумице, најмање 40% грађана Србије је против приступања Европској унији. Дакле, најмање 40% средстава које се уливају у Јавни сервис долазе од грађана који се не слажу са опредељењем које заступа „наш РТС“.

Политичко опредељење Јавног сервиса није само очигледно због назива, већ и због уредничке политике која, не бирајући средства, промовише и брани власт а крије право стање економије, дубоку корупцијско-криминалне кризу, губитак државног суверенитета и прогресивну ерозију територијалног интегритета Србије. Плаћамо лажи – 1000€ акције, Фијат, визе, ССП, Еулекс – докле?

Ваше право да не знате ништа

Слобода медија је један од стубова демократије. У Србији не постоји слобода медија.

Јавни сервис би морао да буде светионик у медијском мраку. Нажалост, Јавни сервис је симбол неслободе, пристрасног и необјективног новинарства. Лажи, полуистине а најчешће игнорисање „друге стране“ је главно оружје сервиса који смо дужни да финансирамо.

Рекламе

Рекламе су доминантне на Јавном сервису, и поред претплате која износи скоро 400 динара месечно по сваком домаћинству у Србији. Намеће се питање зашто уопште постоји претплата? Ако друге телевизије могу да преживе у тржишним условима продавања реклама, зашто Јавни сервис и поред огромних средстава од претплате дозвољава рекламирање? До те границе да чак и дневник има „спонзора“.

Културна контаминација

О укусима се не расправља, ипак културни злочин медијских сервиса Пинк, Б92 и РТС заслужује посебну пажњу. Он производи самопропагирајуће ширење културног шкарта који доводи до ситуације да најпопуларније штампане публикације у Србији буду Свет и Скандал. Симптоми општег посрнућа система вредности нашег друштва су многобројни, али главни узроци тог феномена су првенствено телевизије и национални медијски сервиси који, масовном продукцијом простих програма очајног квалитета, доводе до катастрофе. То ствара све агресивније, развратније и опсценије појединце, посебно међу младима.

Уместо да се средства користе за стварање нових талената, огромне паре се сливају у џепове политички подобних режисера, глумаца и уметника који својим одавно излизаним и неквалитетним делима даље урушавају културну сцену Србије.

Домаће ТВ канале не морамо да гледамо, али РТС смо дужни да финансирамо. Не више!

Како (не)плаћати

Како плаћати рачун за струју без РТВ претплате? Ако плаћате рачун за струју пре датума у пољу 2, онда уплатите износ из поља 1. У случају да плаћате након истека овог датума, платите само износ из поља 3.

Летак

Укључите се у акцију, одштампајте, исеците, и делите по комшилуку.

Правна одговорност

Ако се одлучите да не плаћате РТВ претплату, морате знати да такву одлуку прати и правна одговорност и да Јавни сервис задржава право да Вас тужи и тражи наплату дуга плус трошкове спора и камате.

Сајт српских националиста објављује овај текст у информативне сврхе, не очекујте правну или другу помоћ – ван добре воље учесника дискусија на форуму – у случају правног спора.

16. фебруара 2009. | Редакција @ 00.11 | 12 Comments | Акције

12 Comments »

Хвала богу да се неко овога досетио, али ту постоји један мали проблем, како ангажовати људе да се ово не плаћа.

#1 | 18. августа 2009. | марис

Ја претплату не плаћам.

#2 | 18. августа 2009. | марис

ЈА ЈЕ НЕ ПЛАЋАМ.. ВЕЋ МИ СЕ НАГОМИЛАО ДУГ ОД 20.000 ДИНАРА
АЛИ НЕЋУ И ДАЉЕ ДА ПЛАЋАМ

#3 | 22. јануара 2010. | БОЈАН

И ја не плаћам претплату иѕ више раѕлога, и ако не волим никоме да дугујем ови на државној телевиѕији ме ужасно нервирају,-вести европске Србије, хоћемо да чујемо вести српске Србије, да слушамо љјуде од којих можемо нешто и научити. Ови данас се ухватили ко пијани плота, свака прича им почиње Нато и Е.унија. Један од разлога је и тај што
више од годину дана чекам на решење о пензиском осигурању и ко зна кад ћу га добити? Прво чекате да се радници у Републичком фонду врате са
боловања, па онда са годишнјег одмора, па онда то исто у Републичком фонду у Новом Саду.Па кад се све то обави, онда Републички фонд у Београду шаље на обрасцима податке у Нови Сад, а у Новом Саду неће да раде јер те податке треба Београдски фонд да унесе у рачунар, а Београд каже да неможе, јер ја живим у Новом Саду и све тако у круг. Која им је то европска Србија?

#4 | 31. јануара 2010. | Milka

Ja takodje ne placam pretplatu, jer meni je merni sat na farmi krava , a moje krave ne gledaju RTS a ja nemam vremena da pratim njihove skupstinske gluposti i lazi!!!!!!!!!!!!

#5 | 21. априла 2010. | miroslav

Зашто бих плаћао некога ко нон-стоп лаже!

#6 | 4. августа 2010. | Стојко

Моја породица Тв претплату од почетка када су је увели не плаћа нити имамо намеру да им намиримо месечну напојницу. Нек образложе зашта иде тај новац и куда , тек тада ћемо да се поразмислимо. Али кад РТС буде стварно јавни сервис Србије , данас то није. Телевизија која има веома низак културни програм неможе да се финансира из џепа грађана. Стоп Претплати!

#7 | 30. августа 2010. | Стефан

Ove diktatorske medije rts-a,nemogu ni da ih gledam a kmaoli da im placam! Neka ih je sram kolega ,koji su zivote dali za otadzbinu.

#8 | 31. октобра 2010. | Bosko

Платићу им кад веверице буду летеле. Па ко ће бре ту глупост да плаћа нека искључе програм ради мене били ме уво. Мени не треба нити могу да их гледам ода лажу и нон-стоп ЕУ, нато. брисел… Многе телевизије локалне и регионалне опстају па могу и они. Како је РТС живео докад нам нису увели овај харач, тако да могу и од сад. Ма неби више ништа да коментаришем и онако нема шта да се види нити их гледам.

#9 | 7. новембра 2010. | maki

Gospodin sa bradom je rekao 90 tih da je to TV BASTILJA.
I stvarno to je bastilja mrak.
Neznamo sta se desava oko nas,umesto da budemo informisani da vidimo obicne ljude sa njihovim problemima,svakodnevnu sliku jad i čemer ove napaćene zemlje.
Mi nismo smo dužni da nam ispiraju svaki dan mozak.Svojim lažima.
Mnogo se brzo zaboravlja Nato agresija,herojska borba vojnika VJ na granici sa Albanijom karaule Košare i Gorožup.
Straževica i još puno mesta bezimenih ljudi koji su imali podvige vredne knjiga.
Ali eto za RTS to nije tema.
Bitno im je žuto i samo žuto.

Evropa njet.
Nato njet.

Sloboda Srpskom Narodu.

#10 | 6. маја 2011. | Boja

Da unistava Srbiju sa svojom propagandom i prekriva istinu o Srpskom narodu, NEPADA MI NI NA KRAJ PAMETI DA IM PLACAM.O kakvoj demokratiji oni pricaju, kad su sve srpske medije zatvorili a ostale diktatorske medije koje se predstavljaju da su Srpske medije.Nema te sile koja ce me naterati da im placam pretplatu jer ako ja nemogu da komentarisem, iza koega komentara ja stojim sto dokumantujem istinu to su jednoumne i nedemokratske, koje nedozvoljavaju slobodno izrazavanje gradjana.

#11 | 3. марта 2012. | Bosko

Ту издајничку тв је требало престати плаћати већ пре десет година, ако сте икад прочитали већ сам писао на Факте како се руши власт , престајеш да плаћаш порезе све врсте па и оне најмање. Пошто ртс доноси и тако амерички европске препариране вести и лажи немамо ни потребе да ту тв плаћамо а и филмови су нај јефтинији и то из турске таман да се још и потурчимо ако неко није има шансе да се доврши расрбљавање 100% Србије ! Жртва се мора принети ако се нешто жели и хоће !!! А бојкотом сбег и свачег да би се власт срушила и њима привржене фирме и организације се могу само тако уништити без пролијевања крви. Кад и задњу кап заврнеш на славини и пресуши извор онда се суши и коров власти !!!

#12 | 7. децембра 2012. | Видра

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

12 гостију прегледа сајт