Српски националисти

Градитељи независне државе

Медијски сервиси за манипулацију заиста су мајсторски одрадили посао. За свега 100 дана Владе ‘националног помирења’ успели су да окрену причу о мисији Европске уније на Косову и Метохији (Еулекс) наглавачке и направе од неприхватљивог – пожељно.

Додатну радост за еуроунијате сигурно представља и обогаћење новоговора јавно-национално-европских-медијских сервиса са још једном вештом кованицом: ‘статусно неутралан’. Тако смо доживели још једну дипломатску победу Србије која прихвата ‘статусно неутралан’ Еулекс, замену за мисију Уједињених нација (Унмик).

Грађани наше горе-од-банана-републике су одавно навикли на празна обећања и лоше потезе владајућих политичара, али ретко када су били изложени овако синхронизованом нападу на здрав разум какву нам приређују наши европски медији. Нажалост, занемарујући флоскуле и бусање у груди због још једне величанствене дипломатске победе, још нико није објаснио како тај Еулекс (из исте Уније у којој су 22 од 27 чланица признале независност дела територије државе Србије) чији је циљ успостављање и ојачавање институција Косова може бити ‘статусно неутралан’?

Институције које Еулекс гради и јача на Косову и Метохији су, за већину чланица Уније, институције независне државе. Њихова улога у успостављању перманентних илегалних и сецесионистичких институција на Косову и Метохији, помагајући да у потпуности заживе у складу са европским стандардима, може имати само један исход: доказивање да је ‘независно Косово’ одрживо и пожељно решење.

Еулекс у метафорама

Председник кућног савета сазна да један станар бесправно гради кућу у заједничком дворишту зграде. Побуна станара га натера да предузме мере и блокира даљу изградњу; подршку преступнику пружају кућни савети неких околних зграда. Да би смирили тензије, Асоцијација кућних савета ангажује чуваре, градња се обуставља: статус кво.

Једног дана суседи одлуче да легализују бесправну градњу, и шаљу њихове мајсторе који долазе да заврше радове. Председник блокира двориште. Суседи, знајући да је председнику све једно и да делује под притиском станара, измисле причу како су мајстори ‘статусно неутрални’ и како се неће бавити питањима власништва. Председник то пренесе станарима и смири страсти, пуштајући мајсторе да уђу.

Епилог? Мајстори изграде нову кућу: зидове, кров, прозоре, врата и све потребне инсталације. Видевши да је чин свршен Асоцијација кућних савета одлучи да је најбоље решење једноставно признати чињенично стање и ‘легализује’ нову кућу. The end.

Шта је Еулекс него градитељ независне државе? Који је циљ него легализација бесправног стања?

Потези режима и дела режимске опозције који подржавају прихватање Еулекса су ништа мање но кршење Устава Републике Србије, велеиздаја националних интереса и одрицање од српског Косова и Метохије. Нажалост, та дела данас мало значе; грађани су огуглали, судови занемели, медији лажу, речи су истрошене а национална пропаст се наставља, убрзава и шири.

Уместо пружања отпора окупационој сили на Косову и Метохији, ми смо приморани да се бавимо за сада неуспешном борбом против медијског мрака у Београду. Нешто морамо изменити.

8. децембра 2008. | Ненад Вукићевић @ 18.49 | Leave a comment | Мишљења

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

6 гостију прегледа сајт