Српски националисти

Ратификација ССП

Сајт српских националиста најоштрије осуђује намеру Народне скупштине Републике Србије да изгласа закон о ратификацији Споразума о стабилизацији и придурживању са Европском унијом.

Српски националисти подсећају јавност да је Европска унија одлуком о слању мисије ЕУЛЕКС која би радила на спровођењу тзв. Ахтисаријевог плана угрозила суверенитет и територијални интегритет Србије и брутално прекршила Повељу УН, Завршни акт Хелсиншке конференције и Резолуцију 1244 Савета безбедности УН који правно гарантују да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Републике Србије. Склапање било каквог споразума са Европском унијом после овог акта, као и признавања лажне државе Косово од стране огромне већине држава-чланица Уније, представља прећутну сагласност са њима и доводи у опасност како виталне интересе државе Србије, тако и животе и имовину њених грађана на Косову и Метохији. Поред овога, ССП садржи и низ одредби штетних по економију Републике Србије као што је члан 35 који говори о праву страних држављана да поседују рудна богатства, пољопривредно земљиште и друге стратешке сировине од значаја за Србију.

Сајт српских националиста посебно изражава своје разочарење због одлуке Српске радикалне странке да, уз усвајање амандмана којег је она предложила, подржи закон о ратификацији ССП. Српски националисти указују на чињеницу да се тим амандманом не мења сам текст споразума и сматрају да амандман неће имати никаквог ефекта на спровођење ССП имајући у виду да су владајућа већина у Србији и Европска унија у прошлости показале да се нимало не обазиру на слово закона.

Сајт српских националиста позива Српску радикалну странку да преиспита свој став о ратификацији ССП, а Скупштину Србије да одбаци овај документ.

5. септембра 2008. | Ненад Вукићевић @ 12.35 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

9 гостију прегледа сајт