Српски националисти

Извештај Хелсиншког одбора

Сајт српских националиста изражава своје згражавање над најновијим извештајем такозваног „Хелсиншког одбора за људска права“ у којем се на најгрубљи начин вређа традиција, историја, достојанство и институције српског народа и на нечувен начин нападају неке његове истакнуте личности.

Ова организација, која у себи садржи назив „људска права“, у најбољој орвеловској традицији не само да иста негира људима чија су политичка убеђења другачија од њихових већ и политичким и историјским фалсификатима настоји да делегитимизује национална права српског народа па чак и да га дехуманизује. Посебно забрињава састављање спискова у којима се наводе имена људи који, по речима такозваног „Хелсиншког одбора“, „треба да сносе одговорност“ и „чија дела треба цензурисати“. Српски националисти подсећају да је оваква врста обележавања у прошлости често био увод у политичку и физичку ликвидацију не само особа које су се на тим списковима налазиле већ и читавих група становништва и да су таквим методама прибегавале идеологије и режими који су исписали најцрње странице људске историје.

Сајт српских националиста позива све странке, удружења грађана и институције у Србији да осуде овакво понашање такозваног „Хелсиншког одбора“ и да прекину све контакте са овом организацијом. Српски националисти уједно позивају надлежно тужилаштво да утврди има ли у најновијем извештају такозваног „Хелсиншког одбора“ елемената кривичног дела изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости и угрожавања сигурности грађана.

27. септембра 2008. | Редакција @ 00.33 | Leave a comment | Вести

Нема коментара »

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Билтен

Пријавите се за наш билтен да бисте добијали обавештења о новостима на овом сајту.

На вези…

10 гостију прегледа сајт